Novi Sad
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

„U narednih mesec dana počinjemo izgradnju stambeno-poslovnog objekta na izuzetno atraktivnoj lokaciji, na Bulevaru patrijarha Pavla. Za navedeni objekat nudimo stanove u predizgradnji, uz mogućnost rezervacije, po sledećim cenama: kvadrat garsonjere je 1.530 evra, stana do 50 kvadrata 1.480, od 51 do 70 kvadrata 1.400, a za stanove koji imaju više od 70 kvadrata potrebno je 1.350 evra za kvadrat. Sve cene su sa uračunatim PDV-om. Za kupca prve nekretnine moguć je povrat PDV-a”, navedeno je u oglasu koji se nalazi na internet stranici. 

Iako je istaknut broj telefona investitora, ljubazno su rekli da za novine neće davati informacije. Slična situacija bila je i sa drugim investitorima s kojima je Dnevnik kontaktirao.

Od poznavalaca prilika na ovom tržištu saznajemo da prodaja ovakve vrste stanova nije novost, da je to aktuleno već duže vreme i da je prodaja dostupna direktno od investitora. 

- Potražnja postoji jer je reč o jeftinijim stanovima, pa se ljudi odlučuju da kupuju direktno od investitora.  Dok zgrada bude gotova, veći broj stanova bude već zauzet – kazao je predsednik Sindikata građevinskih radnika Josip Modić, uz napomenu da se očekuje i pokretanje novih gradilišta, jer je broj izdatih  građevinskih dozvola u odnosu na prošlu godinu veći za pet odsto.   

Veternik, Telep, Adice

Jeftiniji stanovi u odnosu na one koji su istaknuti u izveštajima Republičkog geodetskog zavoda, a trenutno su oglašeni na različitim sajtovima koji se bave ovom vrstom posla, nalaze se u novosadskim naseljima, poput Veternika, Petrovaradina, Adica i Novog naselja. Kvadrat novog stana u Veterniku je 1.650 evra,  te je za stan od 82 kvadrata potrebno 135.200 evra. Na Telepu je kvadrat 1.690, a stan od 70 kvadrata ceni se 118.500 evra. U Adicama je kvadrat 1.200 evra, te stan od 43 kvadrata košta 52.000 evra, dok je onaj od 71 kvadrat u ponudi za 86.700 evra, odnosno kvadrat košta 1.221 evro.

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, u Novom Sadu je prosečna cena starogradnje pala za celih pet evra, te je umesto 1.895 evra lane, ove godine bila 1.890 evra.

S druge strane, cena novogradnje je u proseku veća za 240 evra jer se sa 1.690 popela na 1.930 evra. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading