Masovni protesti
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Još jedna poznata nemačka kompanija dotakla je dno nakon 200 godina postojanja! 

Talas bankrota u Nemačkoj pogodio je kompaniju Schumag AG koja je sada nesolventna. Trenutna ekonomska situacija nije jedini razlog zašto stotine radnika sada strahuju za svoja radna mesta.

Ali zašto je tradicionalna nemačka kompanija koja postoji već 200 godina sada nesolventna? Kompanija Schumag AG se nalazi na tržištu tačno 194 godine i poznata je po svojim "Made in Germany" proizvodima.

Shumag AG je specijalizovan za preciznu tehnologiju i zrađuje precizne delove prečnika od 0,3 do 60 milimetara koji su napravljeni od nerđajućeg čelika i obojenih metala. Delovi su apsolutno neophodni za mnoge industrije. Kompanija, između ostalog, snabdeva industriju motornih vozila, medicinsku tehnologiju i tehnologiju uređaja.

Kompanija ima izvrsnu reputaciju i poznata je po najvišem kvalitetu i preciznosti. A reč je inače o međunarodnom igraču jer se najveća prodaja ne ostvaruje u Nemačkoj već na međunarodnim tržištima.

Težak udarac značajno doprinosi krizi

Ali nisu samo povećani troškovi ono što muči kompaniju!

Uz finansijske poteškoće koje su kompaniju dovele u probleme, Schumag AG je morao da se nosi s dodatnim teškim udarom od koga se nije oporavio. Nemački mediji navode da su 22. septembra nepoznate osobe napale su korporativnu mrežu kompanije i hakovale sve podatke. Zbog toga su propali planovi restrukturiranja na koje se uprava oslanjala. Uprava kompanije je morala da deluje i nakon 194 godine postojanja podnela zahtev za samoupravnu nesolventnost nadležnom okružnom sudu u Ahenu.

Kompanija, međutim, pozitivno gleda na budućnost.

Agencija za zapošljavanje grada Ahena isplatiće plate radnicima za sledeća tri meseca.

Uprkos svemu, prema rečima odgovornih, restrukturiranje ostaje cilj kompanije. Oslanjaju se na tehnološku stručnost i stoga vide dobre dugoročne tržišne prilike za preciznu tehnologiju.

Feniks magazin

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading