pariz
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Glavni finansijski direktor LVMH-a Žan-Šak Jean-Jackues Gioni rekao je da bi dodatni korporativni porezi trebalo da se kreću između 700 miliona evra i 800 miliona evra za kompaniju sa sedištem u Parizu.

Francuska je prošle nedelje predstavila nacrt budžeta koji uključuje veće poreze za preduzeća i bogate u pokušaju da smanji svoju veliku gomilu dugova. Prema planovima, privremeni nameti za više od 400 profitabilnih kompanija sa godišnjim prihodom većim od milijardu evra generisali bi 8 milijardi evra sledeće godine i 4 milijarde evra 2026. godine, navodi "Blumberg".

LVMH plaća 4,5 odsto globalnih korporativnih poreza u Francuskoj, a ako do povećanja dođe, porezi bi skočili na 10 odsto.

To bi trebalo da ublaži "strahove da ne doprinosimo budžetu", rekao je Gioni.

Budžet za 2025. je ključni deo napora premijera Mišela Barnijea da uspostavi politički i fiskalni poredak nakon meseci nestabilnosti i neizvesnosti izazvanih odlukom predsednika Emanuela Makrona da raspusti skupštinu i raspiše vanredne izbore.

Glavni izvršni direktor "Stelantisa" Karlos Tavares rekao je proteklog vikenda da će francuski planovi za povećanje korporativnih poreza naštetiti investicijama.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading