Nemačka
Foto: Shutterstock/Foto:Shutterstock

Hrvatski službenik Dojče banke objasnio je na snimku na TikToku kolika bi primanja morao da ima samac da bi mogao da kupi nekretninu u Nemačkoj. Na primeru hrvatske radnice koja živi u Nemačkoj, objasnio je koje uslove mora da ispunjava klijent koji želi da uzme kredit za kupovinu stana ili kuće.

Kako je objasnila ova žena, Dojče banka sarađuje sa drugim bankama, a preko njihovog servisa i unosom podataka o zaposlenima moguće je proveriti da li ima zainteresovanih koji bi ovom klijentu ponudili kredit za nekretnine.

Ima mesečnu platu od 2.300 evra

Naime, on je zaposlen u nemačkom gradu Ulmu, rođen je 1995. godine, prima 12 mesečnih plata od po 2.300 evra, ima hrvatsko državljanstvo i stalno je zaposlen.

 

@mybankgermany 🇭🇷Može li samac BEZ kapitala financirati nekretninu u Njemačkoj? U videu vam na informativnom primjeru, objašnjavamo sa kolikom placom može samac u Njemačkoj financirati nekretninu. Važno je da imate u vidu, da mi imamo opciju, da pregledamo za vas, uslove kredita svih banaka u Nemačkoj, i na osnovu vaših parametara (godine, plata, zaposlenje) odmah izračunamo koji bi vam banka i pod kojim uslovima dala kredit. Javite se na telefon +49 89 12111602, da odmah proverimo da li možete dobiti Finanzirung za nekretninu u Njemačkoj. 🇩🇪Kann ein Alleinstehender/Single ohne Eigenkapital eine Baufinanzierung aufnehmen? In diesem Video erklären wir anhand eines Beispiels mit welchem Gehalt ein Single eine Baufinanzierung bekommt. Wichtig zu wissen ist, das wir die Möglichkeit haben, die Angebote aller Banken in Deutschland zu sehen und aufgrund Ihrer Parameter (Alter, Gehalt, Beruf) sofort berechnen können, welches Angebot von welcher Bank das passende für Sie ist. #dijasporatiktok #hrvatiunjemackoj #bosanciunjemackoj #srbiunemackoj #finanzierung ♬ original sound - Moja Banka u Njemačkoj

 

Pored primarnog posla, klijent ima i drugi posao gde zarađuje 500 evra mesečno, ali u isto vreme plaća ratu za automobil od 275 evra mesečno za koju još treba da plati 14 hiljada evra.

Želeo bi da podigne kredit u iznosu od 165.000 evra, s tim što bi na taj iznos trebalo dodati i plaćanje posrednika (lica koja posreduju u tuđe ime pri sklapanju ugovora o kupoprodaji robe) koja generalno iznosi 3,57 odsto (može biti niži iznos PDV-a od pet odsto i registracija nepokretnosti od dva odsto, što bi u konačnici povećalo iznos kredita na 182.442 evra).

kredit banka

Foto: Shutterstock

 

Teško je naći banku za kredit

Kako ovaj mladić nema sopstveni kapital koji bi mu služio kao udeo u kreditu, teže je naći banku koja je zainteresovana za kreditiranje i finansiranje. Ima sreće i uspeo je da nađe banku u kojoj može da se zaduži i da plaća mesečnu kamatu od 4,01 odsto.

Na kraju je objasnila kako će izgledati otplata kredita. Kada se saberu njegova primanja koja iznose 2.800 evra, od kojih se odbija rata za automobil, zatim za kredit koji bi iznosio 857 evra.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

U ceo iznos su uključeni troškovi života koji u njegovom primeru iznose 1.540 evra, a na kraju je višak od 128 evra, što je, po mišljenju ove banke, dobar iznos, zbog čega je pristala da kreditira ovaj Hrvat.

Iako je rata kredita mnogo veća nego što bi bila u Hrvatskoj, ali gledajući životni standard, ne može se očekivati da će ta cifra biti niža u Nemačkoj, prenosi Dnevno hr.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading