Radnici
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/Zolnierek

Razlog otpuštanja je zloupotreba kompanijskih kredita za obroke, koje su neki koristili za kupovinu stvari poput deterdženta za veš, čaša za vino i jastučića za akne, potvrdio je izvor za CNN.

Meta obezbeđuje vaučere za obroke zaposlenima u manjim kancelarijama, koje nemaju sopstvene kafeterije. Ovi vaučeri omogućavaju zaposlenima da naruče hranu dok rade u kancelariji, posebno zbog dugih radnih sati. Na primer, zaposlenima se dodeljuje 20 dolara za doručak i 25 dolara za ručak i večeru.

Međutim, interna istraga otkrila je da su neki zaposleni koristili kredite za obroke za kupovinu proizvoda koji nisu hrana ili su obroke naručivali kući, što je suprotno pravilima. Kao rezultat toga, Meta je odlučila da otpusti ove zaposlene.

Ova otpuštanja su deo šireg restrukturiranja unutar kompanije.

Meta je ranije najavila seriju otpuštanja kako bi prilagodila svoje resurse dugoročnim strateškim ciljevima. Portparolka kompanije, Trejsi Klejton, izjavila je da su se neke uloge preselile na različite lokacije, a nekim zaposlenima su ponuđene nove pozicije unutar kompanije.

Iako Meta nije objavila tačan broj otpuštenih radnika, poznato je da su se rezovi desili u timovima Instagrama, WhatsApp-a, Facebook-a i Reality Labs-a, koji se bavi virtuelnom stvarnošću i metaverzumom. Među otpuštenima je i Džejn Mančun Vong, poznata istraživačica bezbednosti, koja je radila u timu za Instagram i Threads od juna 2023. godine.

Ove vesti dolaze nakon što je Meta prošle godine otpustila više od 20.000 zaposlenih kao deo „godine efikasnosti“, pokušavajući da preokrene trend pada prihoda i stagnacije rasta korisnika.

Zahvaljujući ovim merama, akcije kompanije su porasle za skoro 80% u odnosu na prošlu godinu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading