maloletnik divlja u SAD
Foto: Printscreen/YouTube/CBS Detroit

Portal Zutobi je sproveo istraživanje i objavio listu zemalja u kojima je najteže i najlakše položiti vozački ispit.

Zemlja s najlakšim vozačkim ispitom na svetu je Indija. Da bi vozači dobili vozačku dozvolu, sve što treba da urade jeste da voze pravo i skrenu, prenosi Index.

- Tokom vozačkog ispita u Indiji, polaznici moraju samo da voze pravo, skrenu levo i zaustave se nakon 45 metara kako bi prošli - objašnjavaju na portalu.

Dakle, test je vrlo jednostavan, a stopa prolaznosti izuzetno visoka. Međutim, s više od 10 miliona izdatih vozačkih dozvola svake godine u Indiji, polaganje ispita u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu odvija se po specijalnim pravilima.

Naime, Indija ima najsmrtonosnije puteve na svetu. U 2011. godini zabeleženo je skoro 74 miliona vozila na putevima, a godišnje u saobraćajnim nesrećama pogine 196.000 ljudi. Zbog ogromnih gužvi i opasnosti na putevima, kandidati polažu vozačke ispite na privatnim poligonima ili na parking prostorima.

Osim kratkog testa vožnje, polaznici moraju da odgovore tačno na najmanje devet od 20 pitanja na pismenom ispitu, a cena vozačkog ispita je samo 1,20 evra.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading