Mišlenova zvezdica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U ugostiteljskim objektima u Vranju se za malo novca može dobiti "bogat" ručak. Vranjanci bi rekli da "nema nigde kao u Vranju".

Porcija teleće i pileće čorbe je 300, riblje 320 dinara. Salate se kreću od 250 do 300 dinara. Trljanica vranjski specijalitet od suvih paprika je od 400 do 500 dinara.

Što se roštilja tiče, pljeskavica od 10 ćevapa je 580 dinara u restoranu, rolovana vešalica u porciji od dva komada 880 dinara, pileći batak od 400 do 600, dimljeni je 700 dinara, a za kilogram dimljene vešalice trebalo bi izdvojiti oko 2.000 dinara. Obična lepinja je 60, zapečena 100 dinara. Karađorđeva i Bečka šnicla su od 300 do 600 dinara zavisi od gramaže.

ishrana

Foto: Shutterstock

 

U restoranu možete i doručkovati i to gurmanski. Porcija omleta sa šunkom ili slaninom je od 150 do 200 dinara zavisi od priloga. Hladni napici su od 110 do 250 dinara koliko je ceđena pomorandža.

“Vranjski restorani mogu se zaista pohvaliti dobrom hranom, od kuvanih jela, preko roštilja ali i specijaliteta pojedinih restorana. Nije preskupo, cene su pristojne, a ima svega. Skoro sam boravio u inostranstvu, ručali smo u tamošnjem restoranu nas sedmoro odraslih i jedno dete. Uz kafu, jedno piće porcije lazanja sa prelivom, porcije bifteka sa krompirom i povrćem, račun je iznosio nešto više od 350 evra. Otkriću vam i to da u ovdašnjim restoranima vikendom dolaze naši susedi iz Republike Severne Makedonije. Obavezno ručaju ili večeraju u nekom od ugostiteljskih objekata u Vranju. Stalni su gosti, a to znači da im odgovara provod, hrana i muzika, ali i cene. Na putu do Grčke i nazad turisti iz Srbije neretko svrate u Vranje da odmore i da ručaju. Informišu se na internetu o vranjskim restoranima i njihovom meniju. Probaju vranjske specijalitete, odmore se i zadovoljni nastave put”, samo su neki od komentara Vranjanaca.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading