dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je raspisan tender za dodelu novogodišnjih vaučera u iznosu od 6.000 dinara za decu i mlade Beograda do 19. godine, kao i za zaposlene u predškolskim ustanovama.

Šapić je, na konferenciji za medije u Skupštini Grada Beograda, rekao da su za taj vid podrške obezbeđena potrebna sredstva i naveo da očekuje da ona bude isplaćena regularno, kao i prethodne dve godine. 

Nabavka prečišćivača vazduha

On je izrazio uverenje i da će ove godine biti realizovana nabavka prečišćivača vazduha za sve učionice u beogradskim školama. 

- Očekujem da ćemo konačno da uspeti i da će 11.500 prostorija imati prečišćivač vazduha. Neće postojati prostora u kojem deca provode vreme bez ovih aparata - rekao je Šapić. 

On je dodao da taj projekat nije realizovan u prethodnom periodu iz objektivnih razloga, uključujući i vreme kada je glavnim gradom upravljao Privremeni organ.

- Ne odustajemo od tog projekta - rekao je Šapić. 

Đačka pomoć u iznosu od 20.000 dinara

Govoreći o đačkoj pomoći u iznosu od 20.000 dinara povodom početka školske godine, Šapić je rekao da je više od 99 odsto učenika dobilo ta sredstva, a da za preostale mora da se pribavi kompletna dokumentacija.

- Nekoliko hiljada učenika nije dobilo pomoć, jer porodice nisu dostavile sve podatke. Molim ih da se jave svojim školama i ponove procedure, kako bi ostvarili pravo na pomoć - rekao je on, prenosi Tanjug.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading