dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Odbornici Skupštine grada Bora usvojili su na 18. sednici najvažnije odluke koje se odnose se na gradski budžet, subvencije komunalnim preduzećima, kadrovska rešenja i pomoć građanima sa manjim primanjima za plaćanje komunalnih usluga.

Predviđena isplata jednokratne novčane pomoći

Povećanjem socijalnih davanja predviđena je isplata jednokratne novčane pomoći građanima u ukupnom iznosu 280 miliona dinara preko Centra za socijalni rad.

Nova pomoć od 1. janura

U cilju podizanja standarda porodica i smanjenja socijalne razlike, Skupština grada Bora donela je odluku da se od 1. januara sa 50 odsto subvencionišu računi za komunalne usluge domaćinstvima, koja po članu porodice imaju manja primanja od minimalne republičke zarade.

Kako se ističe, u tom slučaju, domaćinstvo bi plaćalo polovinu mesečnih troškova za komunalne usluge, a Grad Bor bi dotirao domaćinstvu do cele mesečne obaveze za komunalije.

Bespovratno sufinansiranje sanacije fasada zgrada

Odlukom, koju su doneli odbornici Skupštine grada Bora, biće omogućeno i bespovratno sufinansiranje sanacije fasada zgrada.

Usvojena o bespovratnom sufinansiranju sanacije fasada zgrada u Boru, kojom je predviđeno da Grad sufinansira radove sa 70 odsto, a skupštine stanara izdvajaju 30 odsto

Pravo na bespovratno sufinansiranje tekućeg i investicionog održavanja fasada stambenih i stambeno poslovnih zgrada, kao i na unapređenje energetske efikasnosti zgrada, ostvarila bi ona stambena zajednica koja ispuni uslove, a koji su predviđeni ovom Odlukom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading