VOLONTERI RENOVIRALI DOM ZA DECU I OMLADINU SA OŠTEĆENJEM SLUHA
Alo!/P.R.

Štićenici doma otišli su na zasluženi letnji raspust, ali će ih sa početkom nove školske godine dočekati obnovljene prostorije doma – sobe u kojima spavaju, hodnici, zajedničke prostorije i ostatak enterijera u kojem uče, igraju se i ostvaruju svoje snove.

Izvođači radova i moleri ovoga puta bili su zaposleni kompanije L'Oréal u Srbiji koji su tokom čitavog dana predano radili kako bi mališani iz doma po povratku u školske klupe uživali u uređenim prostorijama. Povod za organizaciju volonterske akcije je globalna inicijativa kompanije L’Oréal „Dan građana“ (Citizen Day), u kojoj svake godine učestvuje oko 30.000 hiljada zaposlenih u oko 60 zemalja širom sveta. U Srbiji je ova vrsta akcije organizovana trinaesti put, a ove godine učestvovalo je više od 100 zaposlenih.

U sklopu ove akcije, okrečeno je oko 2.000 kvadrata, a prvi put nakon 18 godina popravljeni su i izgletovani stari zidovi čitavog doma, okrečeni hodnici, dnevni boravak, toaleti i više od 30 dečjih soba i kancelarija koje koriste zaposleni. Volonteri iz L’ Oréala su uspešno obavili posao i omogućili deci, kojima je ova ustanova dom od predškolskog uzrasta do završetka srednje škole, ugodniji i bezbedniji boravak u domu.

„Drago mi je što smo današnji dan proveli zajedno, nasmejani i orni za rad, a još draže mi je što će naša deca od septembra biti oduševljena kada vide kako su njihove sobe i učionice zasijale novim sjajem. Iako naši volonteri dolaze iz druge branše, profesionalno su obavili sve radove i pokazali da za zahtevan posao renoviranja i krečenja nije presudno znanje i umeće, već želja da se pruži pomoć, zbog čega smo im neizmerno zahvalni“ – istakla je Sonja Blagojević, rukovodilac doma.

Dom-internat za decu i omladinu sa oštećenjem sluha je ustanova Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju. Dom deli zgradu sa Školom za oštećene sluhom-nagluve “Stefan Dečanski”, koja je ove godine proslavila 125 godina postojanja. Deca i omladina smeštena u domu pohađaju školu “Stefan Dečanski“, a kako dolaze iz čitave Srbije, dom je od početka do završetka školovanja mesto u kojem odrastaju, uz svesrdnu podršku stručnog osoblja koje brine o njima.

„Svake godine od 2010, L'Oréal svojim zaposlenima širom sveta pruža priliku da radni dan provedu volontirajući. U Srbiji imamo razvijene dugogodišnje programe podrške zajednici, ali nam je „Dan građana“ posebno drag i značajan, jer svakome od nas pruža priliku da damo i lični doprinos nekoj društveno odgovornoj inicijativi. Nadamo se da smo danas na najbolji način doprineli poboljšanju uslova u Domu u kojem odrastaju ova sjajna deca“ rekla je Sanja Burg, direktorka korporativnih komunikacija u kompaniji L'Oréal Balkan.

Današnja akcija prirodan je nastavak saradnje koju L'Oréal godinama neguje sa školom “Stefan Dečanski”. Kompanija kontinuirano oprema frizerski salon koji postoji u okviru škole, organizuje obuke i edukacije koje vode profesionalci iz oblasti nege kose, kako bi učenike obrazovnog profila "ženski frizer" podstakli da usavrše svoje znanje i po završetku školovanja postanu vrhunski profesionalci frizerskog posla.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading