KRAH NEMAČKOG PROIZVOĐAČA IGRAČAKA Igrali smo njihove društvene igre, sada su na kolenma
Foto: Alo/shutterstock

Haba ne želi da potvrdi broj radnika koji će sada biti otpušteni. Na pitanje nemačkih medija odgovoreno je da se ispituju IT troškovi i troškovi materijala i osoblja. Razlog novih rezova je taj što je razvoj kompanije trenutno otežan i što je prodaja znatno ispod očekivanja.

Nakon sajma igračaka u Nirnbergu i sajma obrazovanja u Kelnu početkom godine raspoloženje je izgledalo drugačije. Generalni direktor Mario Vilhelm rekao je tada da su događaji pokazali koliko je kompanija sa markama Haba i Haba Pro relevantna na tržištu. Proizvođač igračaka objavio je u februaru da je uspešno okončao stečajni postupak.

Porodična kompanija je zapala u finansijske poteškoće u leto 2023. i na kraju je podnela zahtev za stečaj na vlastitu odgovornost. Od tada je oko 1.000 od nekadašnjih 2.000 zaposlenih u Habi ostalo bez posla.

Haba je inače prošle godine prodala svoj dečiji modni brend Jako-o.

Kompanije je osnovana 1938. godine u Bad Rodahu u Bavarskoj.

Asortiman obuhvata više od 1.500 artikala koji se prodaju u oko 50 zemalja dok se igračke mahom proizvode u Nemačkoj. Društvene igre i ostale igračke koje proizvodi Haba dostupne su i u Srbiji.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading