ZALEDILI SU SE KAD SU VIDELI RAČUN Doneli svoju tortu u restoran, kad su videli ovu stavku, napravili su haos!
Da se ne bismo čudili samo cenama u regionu koje u vreme turističke sezone skaču u nebo, sve je više vesti o načinima na koje Italijani pokušavaju da izvuku od turista najviše što mogu.
Najnovije kontroverze vezane su za poslastice, jer je jedan restoran u Palermu na Siciliji naplatio 20 evra za sečenje rođendanske torte.
Da, dobro ste pročitalli: nije cena cele torte bila 20 evra, nego je restoran toliko naplatio samo da iseče tortu kupljenu na drugom mestu na 20 komada.
Ogorčeni gosti kojima je naplaćeno sečenje torte potrošili su, naime, 124 evra na picu u spomenutom restoranu, ali doneli su svoju tortu za proslavu rođendana. Kad su na računu primetili stavku "20 x servizio torta" i zaključili da su im izračunali pozamašnu cenu za uslugu sečenja torte za svih 20 komada, naprosto su bili zatečeni. Oglasili su se na društvenim mrežama i podelili račun koji je izazvao njihovu ljutnju, piše Jutarnji list.
Nakon sve više vesti o dodatnim troškovima za Italijane koji se ovog leta bore sa skokom cena u supermarketima, postupak restorana pokrenuo je raspravu o preteranim cenama u ugostiteljskim objektima širom zemlje.
Ispostavlja se, naime, da to nije izolovani incident. Pisali smo i o ligurijskom restoranu koji je jednoj majci naplatio 2 evra za prazan tanjir s kojeg je njeno dete probalo njenu testeninu. Ida Germano, vlasnica Osterije del Cavolo u Finale Ligureu, rekla je da je naknada opravdana jer više tanjira za pranje znači više posla.
Picerija u severnom Pijemontu jednom je paru naplatila 1,50 evra jer je tražio dodatnu kašičicu kako bi podelio Katalonsku kremu koju je naručio za desert. Kafić na jezeru Komo naplatio je 2 evra sečenje toplog sendviča na pola, tvrdeći da je to naporan posao koji zahteva da se za nošenje sendviča na sto koriste dve salvete, dva tanjira i dve ruke. Svaki dodatni zadatak ima cenu, objasnio je vlasnik tog restorana novinarima.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)