KRIVOKAPIĆ JE POLITIČKI PAJAC Za godinu dana vladavine izdao Boga i narod tumarajući po stranim ambasadama
Foto: Printscreen

Politički analitičar DPS-a Zlatko Vujović postao je sada i analitičar ,,druge familije” i premijera Zdravka Krivokapića.

Političkom analizom da bi Zdravko Krivokapić eventualnim osnivanjem političke partije najviše ugrozio DF, t.j. preuzeo deo njihovog biračkog tela, je spin kojim se želi uplašiti DF, cementirati postojeće stanje i dati kiseonik politički ,,umrtvljenom” Zdravku Krivokapiću.

Da je Krivokapić osnovao političku partiju odmah posle tridesetog avgusta ova analiza bi imala smisla. Ali godinu dana posle, kada je Zdravko Krivokapić otišao na sasvim suprotan politički pol, kada je izneverio sve one koji su glasali koaliciju ,,Za budućnost Crne Gore”, prevario Patrijarha Porfirija i čitav sveti arhijerejski Sabor i Sinod, njegov upliv i uticaj na biračko telo ove velike koalicije je nemoguć.

Od čitave koalicije Krivokapićeva nova politička partija bi mogla računati jedino na glasače onih stranaka koje sada podržavaju njegovu Vladu.

Godinu dana posle tridesetog avgusta može se konstatovati da je Zdravko Krivokapić, kako je to rekao jedan ozbiljan političar, ispao običan politički pajac. Imao je Zdravko Krivokapić podršku jakih, ozbiljnih i iskusnih političara, podršku SPC, nalazio se na čelu ubedljivo najjače pobedničke koalicije, ali je sve upropastio.

Ipak su bila prevelika očekivanja od Zdravka Krivokapića, jer on, bez političkog iskustva, gubitničkog karaktera, sa vrha na koji ga je DF vjestački podigao, sam sebe spustio u političko blato.

Onaj ko je predložio Krivokapića za ovako važnu ulogu očigledno nije dobro procijenio njegove nedostatke koji su se pokazali fatalnim nakon velike pobede od 30. avgusta.

Predlaganje politički nezainteresovanog čovjeka, na zalasku radne profesorske karijere, koji nije uspio ni uz pomoć rektorke Radmile Vojvodić da postane dekan Mašinskog fakulteta, unapred je bilo osuđeno na neuspjeh.

Bez pobedničkog mentaliteta, sklon izbjegavanju istine, data reč u odnosima sa ljudima mu ne predstavlja nikakvu obavezu, ovaj narcis je od tridesetog avgusta išao iz greške u grešku.

Odmah je izdao i kod političkih protivnika ogovarao one koji su ga lansirali u sam politički vrh, potom je nastavio tumaranje od ambasade do ambasade, udvaranje DPS-u i satelitima, da bi na kraju pokušao da iskoristi za vlastite ciljeve snagu Bečićevih Demokrata.

Zapravo, osnivanje političke partije Zdravka Krivokapića bi najmanje štete nanela Demokratskom frontu. Sa hipotekom prevrtljivog, nedoslednog i nepouzdanog političara u čvrstom i postojanom biračkom telu DF-a ne bi imao šta da traži pa bi jedini prostor pronašao kod onih koji su mu partneri u sadašnjoj parlamentarnoj većini i nešto malo kod biračkog tela DPS-a, možda stotinjak glasova, sa čijim predsednikom Đukanovićem uspešno kohabitira.

U problemu bi bile Demokrate i URA, a ne DF koji se snažno i odmah nakon prvih njegovih izdaja i prevara distancirao od Zdravka Krivokapića.

Zdravko Krivokapić bi sa svojom partijom čekao nove parlamentarne izbore, na kojima bi mu cenzus bio predaleko ako bi se od njega ogradili Demokrate i URA jer on nema nikakvu političku snagu ni težinu već pozajmljuje od njih.

Međutim, ono što oni procenjuju da im može sada koristiti protiv DF-a će se na kraju njima ispostaviti kao konačni račun koji oni treba da plate.

U tom slučaju Krivokapićeva politička sudbina bila bi ista kao Vuka Draškovića i Novaka Kilibarde. Oni su nakon izdaje ljudi koji su ih glasali i pored toga sto su postali ljubimci Sonje Biserko, Nataše Kandić i nekih službenika stranih ambasada, od napuštanja svojih izvornih političkih načela postali marginalne ličnosti, bez glasača i izbornog cenzusa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Lazar

13.08.2021 11:11

Vidite to sto oni pljuju po Srbima to nas zabole Srbija je gromada na spram njih,ima drugi problem kojim se oni ne bave a to je njihov narod pa cak i te jadne Komite i ti crni tugljivi Cetinjani kojima je mrznja jedini prihod izgleda ...Bavite se vi vasom bedom tamo jer vam je narod u cg sve bedniji i bedniji video sam to na severu cg kad sam bio to je jad i cemer kako je zapusteno,prljavo i vidi se sa puta koliko je narod bez para.