Crna Gora
Foto: Alo/Prinscreen

Naime, Bošnjačka stranka, sa osvojenih šest mandata, traži za sebe Ministarstvo unutrašnjih poslova i odbrane, ali i Upravu policije i Agenciju za nacionalnu bezbednost, kao i nekoliko državnih preduzeća. Prema tvrdnjama kolega iz Podgorice, ova manjinska stranka neće odustati od svojih zahteva jer i da se ponove izbori imali bi isti broj glasova. Da li je na pomolu nova politička kriza u Crnoj Gori?

Na ovu temu govorio je gost jutarnjeg programa Kurir televizije Bojan Panaotović, politički analitičar.

- Bošnjačka stranka tvrdi pazar. Ostvarili su odličan rezultat, ali zaboravili su da je to blagodet novih demokratskih vetrova. Precizna istraživanja su pokazala da je deo bošnjačkog stanovništva glasao za DPS, a sada kada nema pritisaka, naročito finansijske priode, pokazalo se da su se birači vratili partiji svoje nacionalne zajednice. To što sada imaju šest mesta to je plod slobode i demokratije. Bošnjačka stranka neće dobiti ministarstvo policije. Ibrahimović neće biti prmijer - rekao je Panaotović i dodao:

- Naročito je simptomatično da ne želite predstavnike Srba u vladi kojih ima 33 posto, a verovatno i mnogo više. Ne sme da se održi popis jer ne sme da se utvrdi da su Srbi bili diskriminisani, maltretirani i da im nije bilo moguće da se zaposle.

Izjavu američke ambasadorke da Demokratski fronkt nije partner SAD ocenio je kao nedemokratsku.

- Imate demokratski front protiv koga se ponovo digla kuka i motika da ne uđe u vladu, naročito nakon nedemokratske izjave gospođe Rajnke, američke ambasadorke u Crnoj Gori. Čini mi se da ta njena izjava da DF nije partner SAD nije u duhu demokratije.. Kad vi to izjavite dok Spajić treba da formira vladu vi na određeni način itekako želite da utičete na formiranje vlasti. Ukoliko se budu slepo slušale ambasade i preporuke, onda će opet doći do kontinuirane nestabilnosti - ocenio je Panaotović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading