DETALJI SUĐENJA UČITELJU GLUME KOJI SE LEČI OD KANCERA Mika Aleksić jedva hodao do sudnice! (VIDEO)

Slađana Stepanović | Crna Gora 24.10.2024 06:00

Nakon dva odsustvovanja na zakazanim suđenjima, juče se u Višem sudu pojavio učitelj glume Miroslav Mika Aleksić, optužen za silovanje i zlostavljanje učenica, a mnogi prisutni komentarisali su da izgleda onemoćalo. Ročište je završeno nakon kratkih svedočenja dve učenice.

Foto: Printscreen/Dejan Briza

Na prethodnom suđenju, koje je Aleksić propustio, sudija je konstatovao da se optuženi nalazi na hemoterapiji i da su veštaci utvrdili da je sposoban da dolazi na ročišta u danima kada nema terapije.

Tako se učitelj glume juče pojavio u Višem sudu u vidno lošem stanju.

Bilo je primetno da jedva hoda i da je znatno smršao, odnosno da je toliko izgubio na težini da mu vise farmerke.

Suđenje je uprkos tome održano, ali je trajalo svega 20 minuta.

Na samom početku sudskom veću se obratio Mikin advokat Zoran Jakovljević, koji je doneo i novu medicinsku dokumentaciju svog klijenta.

- Odlukom nekih loših ljudi odlučeno je da moj klijent prati suđenje u ovako lošem stanju i iz tog razloga ja neću danas svedocima da postavljam pitanja, iako sam imao spremna. Želim da moj klijent što pre ode kući. Mišljenja sam da bi se odugovlačenjem i postavljanjem pitanja svedocima ugrozilo zdravlje mom klijentu, koji se loše oseća, pa bi možda to sve dovelo i do smrti - rekao je advokat, nakon što je sudu dostavio lekarske nalaze.

Foto: Printscreen/Dejan Briza

Dejan Briza

 

Prvo je za govornicu izašla svedok S. Z., ali je navela da ostaje pri svemu što je do sada rekla, pa je odmah za njom izašla N. K. s istim odgovorom.

Branilac okrivljenog Aleksića je na pitanje predsednika sudskog veća ponovio da nema pitanja za svedoke.

- Iz istog razloga neću postavljati pitanja svedoku. Ne želim da mrcvarim klijenta koji je u lošem stanju. I to će biti stav odbrane, a oni neka vide šta će dalje - rekao je Jakovljević, koji je imao i zamerku rekavši da su na prethodnim ročištima dva svedoka bila u publici i slušala glavni pretres iako to nije dozvoljeno.

Sudija je tada pitao N. K. da li je poznavala neku od devojaka koje su prijavile Miroslava Aleksića, što je ona negirala.

- Nisam, ja sam dosta starija od svih njih i nisam imala nikakav kontakt s njima. Odlučila sam da budem svedok zbog svog ličnog iskustva u toj školi, u koju sam išla od septembra 1997. do maja 1998.godine. Tada sam imala četiri godine - kratko je rekla N. K.

Četiri silovanja

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva, takođe, kvalifikovana u produženom trajanju. Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke. Uhapšen je 16. januara 2021.godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.

Tada je sudija Zoran Božović pitao okrivljenog da li ima nešto da pita svedoka.

- Ne znam zašto i u vezi s čim svedoči ovaj svedok, tako da nemam pitanja - rekao je Aleksić.

Suđenje je potom odloženo, a naredno ročište zakazano je za 26. novembar, kada se očekuje saslušanje drugih svedoka.

Kako je Alo! prvi pisao, optuženi učitelj glume boluje od raka debelog creva u metastazama, a njegov advokat je tada u izjavi za naš list rekao da „Aleksić zna da su mu dani odbrojani“.

 

Expand player
Pogledajte više