Vučurović: “Nema čega srpski narod da se stidi ili kaje ili nosi neki teret, mi smo pobednički i slobodarski narod”

Borba.me | Crna Gora 09.06.2021 15:43

Vučurović je razočaran što danas nisu prisutni predstavnici Vlade.

Foto: Youtube/Printscreen

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović je istakao da je Predlog rezolucije o Srebrenici provokacija kojom se želi satanizovati srpski narod i proglasiti genocidnim.

On je istakao da poslanici DF neće glasati za ovu rezoluciju.

„Ona je direktno usmjerena protiv srpskog naroda, ali je namijenjena za dnevno političku upotrebu, jer oni koji stoje iza nje očigledno su više razmišljali o političkih poenima, nego o žrtvama, više su razmišljali o podizanju tenzija u društvu, a kako bi podigli svoje posrnule rejtinge. Mene interesuje osnovni cilj ovog teksta, a to pokušaj satanizacije srpskog naroda“, kazao je Vučurović.

On je kazao da je razočaran da danas nisu prisutni predstavnici Vlade.

„Mislim da je ovo važna tačka, jer je u samoj Vladi došlo do grkih riječi vezano za ovu temu. Bilo bi korektno da su došli, a posebno su trebali da dođu poslanici DPS-a, jer se i oni kriju upravo iza ovih tema. Naš klub neće glasati za ovu rezoluciju jer je svojevrsna provokacija i direktno je usmjerena protiv srpskog naroda. Osuđujem ovaj zločin, ali očekujem da se osudi i zločin nad Srbima – naveo je, pored ostalog, on.

On je dodao da je ovu Rezoluciju predložila ona politika koja je poražena 30. avgusta 2020. godine, koja je poražena prije svega i zbog svog ekstremnog, fanatičnog, antisrpskog djelovanja i antipravoslavlja. Zbog toga što je silom htjela da mijenja istorijski, nacionalni, duhovni i kulturni identitet tradicionalne Crne Gore.

“Očigledno je da ta politika nije izvukla pouke iz toga poraza, pa će zbog ponovne eskalacije antisrpstva i ovakvih rezolucija ubjedljivo biti poražena i na narednim izborima”, rekao je Vučurović.

Takođe, rekao je da su ovakvi projekti napravljeni da se baš Srbi natjeraju, nagovore, instruiraju da ovaj teški zločin i Srebrenici nazovu genocidom.

“Nema čega srpski narod da se stidi ili kaje ili nosi neki teret, mi smo pobjednički i slobodarski narod, ali i narod koji je često bio na putu stradanja. I onda se pojave dušebrižnici koji kažu da se suočimo sa istinom. Naša istina su genocid u Jasenovcu, Prebilovci, Jadovno, Koristska jama, Velika, Piva, Zidani most, Oluja, Bljesak i mnogi drugi”, jasan je Vučurović.

On zaključuje da nema niko u plenarnoj sali Skupštine da nije osudio zločin u Srebrenici, ali zato ima pola onih poslanika koje nije briga za zločine nad Srbima i koji to ne osuđuju, a ti isti su slali svoje predstavnike na proslavu zločinačke Oluje.

Pozvao je predlagače Rezolucije da povuku istu, jer ona nije nikakv akt pomirenja i ujedinjenja, već provokacija srpskog naroda.

Expand player
Pogledajte više