Istražuje se saradnja „kavčana” sa policijom
EPA/ TriDraw

 

Uporedo sa rasvetljavanjem zločina koje je, kako se sumnja, počinila kriminalna grupa koju su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković, istražitelji proveravaju i da li su okrivljeni kriptovanim telefonima koji su im zaplenjeni nakon hapšenja, komunicirali i sa ljudima iz policijskog vrha Crne Gore. Koristeći te telefone i aplikaciju „Skaj”, preko kojih su razmenjivali fotografije i snimke surovih likvidacija, pripadnici Belivukove kriminalne grupe, ukazuju do sada prikupljeni podaci, bili su u kontaktu i sa nekima od visokopozicioniranih članova crnogorske policije. Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da iza pojedinih šifrovanih imena korisnika ove aplikacije stoje neki od bivših, ali i sadašnjih pripadnika javne i državne bezbednosti susedne zemlje, piše "Politika".

Crnogorski mediji su ranije objavili da na to ukazuje i pismo Emila Tuzovića i Stefana Đukića, osumnjičenih da su u maju prošle godine u Ukrajini pokušali da ubiju Radoja Zvicera, vođu „kavačkog klana”. U ovom dokumentu koji su okrivljeni dostavili preko članova porodice oni pozivaju „kavčane” da otkriju koji su im „parapolicajci dolazili na slave i veselja”.

Istražuje se saradnja „kavčana” sa policijom

Alo

R. Zvicer

 

Prema nezvaničnim saznanjima, članovi Belivukove grupe nisu bili samo u kontaktu sa crnogorskom političkom vrhuškom, već su veze održavali i sa pojedinim pripadnicima srpskog MUP-a. Ovakav zaključak proizlazi iz snimaka pojedinih razgovora koji su članovi ove grupe vodili sa, kako se veruje, pripadnicima srpskog MUP-a koji su im, kako se čuje na snimcima, „završavali dozvole za oružje” ili „proveravali tablice sumnjivih automobila”.

Još nije poznato da li će zamenik specijalnog crnogorskog tužioca Saša Čađenović, koji bi uskoro trebalo da dođe u Srbiju kako bi ispitao Belivuka i Miljkovića o sumnjama za učešće u više ubistva u Crnoj Gori, okrivljene ispitivati i o njihovom, navodnom, odnosu sa visokopozicioniranim pripadnicima tamošnje policije.

Aplikaciju „Skaj” najčešće upotrebljavaju kriminalci i mafijaši širom sveta. Osobe iz kriminogenih sfera veruju da pomoću nje nesmetano mogu da šalju poruke u vezi sa svojim aktivnostima, bez rizika da će završiti iza rešetaka. Pristup korišćenju ove aplikacije plaća se, i to u zavisnosti od toga koliko dugo će se upotrebljava – u ponudi su tri meseca, pola godine ili godinu dana, a cene licence kreću se od 600 do 2.200 evra.

U javnosti su se pojavile informacije da je Belivuk na „Skaj” aplikaciji koristio nadimak Soprano, po prezimenu glavnog lika izuzetno popularne istoimene serije o mafijašima, dok je Miljković sebi dao nadimak Karlos, po popularnom liku iz kompjuterskih igrica.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading