HOĆE DA BUDU USTAŠE, PA TO TI JE Skupština Cetinja po svaku cenu traži: Moramo zaustaviti mitropolita Joanikija!
Острог Тв Студио


Skupština Cetinja, koja se deklarativno zalaže za mir u Crnoj Gori, usvojila je danas zaključke kojima Upravu policije poziva da zabrani ustoličenje izabranog mitropolita Joanikija na Cetinju, a od Srpske pravoslavne crkve traži da odustane od te ceremonije najavljene za 5. septembar u Cetinjskom manastiru, ili da ga održe u nekom drugom gradu.

Za zaključke su glasala 23 odbornika, uključujući GP URA Dritana Abazovića. Protiv su bili odbornici Demokrata Alekse Bečića.

U obrazloženju zaključaka se navodi da su stabilnost Crne Gore, mir i bezbednost građana neprikosnovene vrednosti na temelju kojih, kako kažu, žele da grade prosperitet i napredak države i društva.
Pozvali su na smirivanje tenzija, dijalog i toleranciju.

“Skupština Prestonice Cetinje ceni da je najavljeno ustoličenje Joanikija Mićovića za mitropolita Srpske pravoslavne crkve u Cetinjskom manastiru događaj visokog bezbednosnog rizika koji može da naruši mir i stabilnost ne samo na Cetinju već i u celoj Crnoj Gori i poziva nadležne da, svako u delu svojih ovlašćenja, u skladu sa Ustavom i zakonima, doprinese očuvanju javnog reda i mira, bezbednosti građana i imovine”, navodi se u jednom od zaključaka.

Uprava policije pozvana je da u koordinaciji sa nadležnim organima, u skladu sa svojim ovlašćenjima, poštujuću Ustav i zakon, planiranu organizaciju ustoličenja mitropolita Srpske pravoslavne crkve na Cetinju, proglasi za skup visokog rizika i donese odluku o zabrani njegovog organizovanja.

Predstavnica cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA Jovana Radović kazala je da i sama veruje da 5. septembra neće doći u ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju.

“Ne želim da taj verski čin posluži nekima za eskalaciju tenzija”, rekla je Radović, preneo je portal RTCG.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
ZAvram

27.08.2021 21:02

Све док шверцер цигарета буде држао у ропство народ ове државе, а већ три деценије им испија крв, као вам.ир, она ће се звати Срамна Гора. Црња, од бруке, страховладе, терора над језиком, историјом, истином, православљем и Србима, да буде не може.