Potpredsednica Građanskog pokreta URA nije rekla da Srbi nemaju šta da traže na Cetinju

Alo.rs | Crna Gora 30.08.2021 16:06

Potpredsednica pokreta URA, Dritana Abazovića, Jovana Marović nije napala žestoko državu Srbiju i nije je optužila za mešanje u unutrašnje stvari Crne Gore.

Printscreen

Prvobitno je na portalu Alo! objavljen tekst po čijem naslovu se tvrdi da Marovićeva poručuje da Srbi nemaju šta da traže na Cetinju. Ta tvrdnja nema osnovu u tekstu, već je reč o senzacionalizmu.

Za pisanje ovog teksta iskorišćeno je gostovanje Marovićeve u dnevniku jedne beogradske televizije. 

Pažljivim slušanjem njenog izlaganja na temu ustoličenja Joanikija, jasno je da ona nijednom rečju nije saopštila da Srbi nemaju šta da traže na Cetinju, već je ukazala da predsednici Srbije i Crne Gore Aleksandar Vučić i Milo Đukanović ne bi trebali da dolaze na Cetinje, kao što je to odluka i crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića.

Marovićeva nije provela celi vikend u Sremskim Karlovcima, držeći političke tribine sa pokretom Ne davimo Beograd i političarima iz Hrvatske, već je, kako se navodi u objavi Građanskog pokreta URA na njihovoj fejsbuk stranici, učestvovala na  „Zemaljskom forumu“ u Sremskim Karlovcima koji se održavao od 23.do 29. avgusta u organizaciji Ministarstva prostora.

Portal "Raskrinkavanje.me" ocenio je tekst portala "Alo!" kao dezinformaciju.

ORIGINALNA OBJAVA:

Dritanova mala pokazala je tako licemerje neviđenih razmera jer je upravo ona učestvovala u političkim aktivnostima na teritoriji Srbije.

Jovana Marović je ceo vikend provela u Sremskim Karlovcima, držeci političke tribine sa pokretom Ne davimo Beograd i političarima iz Hrvatske.

Ne znamo kako bi ovo nazvala Dritanova perjanica, ali je sasvim sigurno da i ona pripada popularnom političkom korpusu koji smatra da svako iz regiona ima pravo da kroji politiku Beograda i određuje šta će se raditi u Srbiji.

Pritom, sasvim legitimna odbrana interesa srpskog naroda koji vekovima živi na području mnogo širem od Srbije, smatra se zločinom za ovu političku nomenklaturu.

Marović kaže da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne bi trebalo da dođe na Cetinje 5. septembra, na ustoličenje vladike Joanikija.

- Ako je Krivokapić rekao da neće biti na Cetinju, a on je blizak crkvi i vernik, mislim da bi i predsednik Srbije trebalo da odluči da ne dođe - rekla je Marović.

Ona dodaje da je poslednjih godinu dana u Srbiji izraženo interesovanje za dešavanja u Crnoj Gori, da su brojne izjave neprimerene, što nailazi na oštro osuđivanje, kao i da se zvanični Beograd meša u unutrašnje stvari Crne Gore.

Marović smatra da bi samo ustoličenje trebalo izmestiti i da je odgovorno postupanje svih koji neće biti na Cetinju.

Expand player
Pogledajte više