MILO KAO OBORENI TIRANIN Kad god se uprpi zbog hapšenja i procesuiranja napada Srbe i Aleksandra Vučića
Foto: EPA

Naravno, gde je mogao naći pogodnije tle za priču o smrtnoj opasnosti od velikosrpstva i svetosavlja negoli u sada bratskoj mu Hrvatskoj (a nekada mrznoj, zbog koje je zamrzio i intelektualnu igru – šah)?

„Kada god neko potegne pitanje o njegovom sumnjivom bogaćenju, naš dobri Milo se doseti da komitama lansira Garašanina i Načertanije. Pokrene li se opet pitanje njegove smene, hapšenja i procesuiranja, on se doseti da je domovina ugrožena od srpskog sveta i Vučića“, ističe Vukićević.

S jedne strane, toliko je postao predvidljiv, providan i banalan ovakav model odbrane Đukanovićevih privatnih interesa i njegove nelegalno stečene imovine, da ga je više neprijatno i komentarisati, kaže on.

„Iskreno žalim mnoge zagrižene „komite“ koje je ovaj prevarant i transformer zatrovao i zaveo na ovako trivijalan način, jer one odista manifestuju manjak inteligencije i trezvenosti. Istu tu populaciju on je na jednak način progonio i omalovažavao koju deceniju ranije, kao što to danas radi sa srpskim narodom, a sve sa istim ciljem očuvanja bogatstva koje je pokrao od naroda. Neshvatljivo je da mu bar neko od tih „komita“ danas ne kaže: „do kada ćeš više da nas vučeš za nos, prevarantu, do kada ćeš da nas koristiš kao pogonsko gorivo za svoje lične projekte?, smatra Vukićević.

S druge strane, skandalozan je, kaže, podatak da više od godinu dana od sopstvenog poraza na izborima Đukanović opet ima priliku da sa mjesta predsednika države zavađa narod i unosi zlu krv među građane.

„Pobogu: upravo zbog takvih politika, zbog napada na Crkvu na koju danas ponovo udara – diktator je izgubio izbore! Ko mu je dopustio „popravni ispit“ i šansu za reorganizaciju kriminogene političke organizacije? Odmah nakon istorijske pobede nad diktaturom na izborima, setiće se oni koji prate moje pisanije i intervencije, pokrenuo sam inicijativu za smenu Đukanovića. Tada je bio pravi trenutak, tada su se mogli iskoristiti i neki specijalni zakoni i akti u tu svrhu. Tada je trebalo takav proces pokrenuti, jer „kuj gvožđe dok je vruće“. Međutim, među političkom elitom pobedničke izborne strane onda nije bilo sluha za takvu moju inicijativu. Zato smo danas tu gde jesmo“, kaže on.

Zato je, ističe Vukićević, oboreni tiranin i dalje u prilici da jadikuje o „ugroženoj državi“ i huška na građanski rat.

„Mora biti zaustavljen, čim pre; ni sada nije kasno“, zaključio je analitičar.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading