ČOVEK SA HILJADU LICA I SLUGA SVIH GOSPODARA Pogledajte kako je Milo Srbenda nazivao Hrvate ustašama i pretio im, a sada im se šlihta i bratimi se sa njima (FOTO/VIDEO)

Alo.rs | Crna Gora 11.01.2022 10:28

Milo je poznat kao čovek sa hiljadu lica, koji menja strane kako vetar duva, a sledeće njegove izjave to najbolje ilustruju

EPA/BORIS PEJOVIC

Nazivao je Hrvate ustašama, optuživao ih kako Crnogorce žele da predstave drugačijim od Srba i pretio im pobedom u ratu.

Istakao je i kako mu se šah gadi zbog hrvatske zastave (šahovnice), pa ga više ne igra.

KAKVI SE PLANOVI KUJU U CRNOJ GORI? Neko pokušava da oživi Milov DPS, novi politički savez na pomolu - Alo.rs

Od velikog Srbina, do najvećeg srbomrsca i uglednog Hrvata, dug put je prešao Milo, potomak velikog četničkog vojvode koji je poginuo braneći Ostrog.

Sada se prevrće Blažo Đukanović u grobu, jer ovaj bezbožnik želi da napravi i svoju privatnu crkvu.

SKANDAL! MILOV MEDIJ NAPRAVIO LISTU SRBA ZA ODSTREL: Porfirije, Vučić i Dodik na prvom mestu | Region

"Što se tiče straha od Srbije, time pokušava politički manipulisati jedan broj ljudi, naslednika ustašoidne politike Sekule Drljevića i Savića Markovića Štedimlije, politike razbratništva sa srpskim narodom.

U sovojoj zaslepljenosti mržnjom oni izmišljaju etno-genetske teorije o tome da smo iz Male Azije, pričaju kakko je naše pismo latinično, a vera nam katolička, i to sve s namerom da dokažu našu autohtonost i posebnost u odnosu na Srbe, glasila je izjava Mila Đukanovića za NIN 1990. godine"

EPA/BORIS PEJOVIC

Foto: Printscreen

 

 

Poznata je i izjava iz 1991. o Hrvatima i o tome kako će "nametnuti rat sa ustašama dobiti"

“Ne može se mahati s grančicama mira dok se srpski narod po Hrvatskoj kolje, masakrira, siluje, dok im se pale kuće i uništavaju imanja samo zato sto su Srbi. Rat se ne dobija dezerterstvom, već mobilizacijom”.

Sve je začinio i omiljenim komentarom svih „zlopamtila“:

„Šah sam omrznuo od njih i njihovog podaništva šahovnici i mladoj demokratiji tipa kalašnjikov“.

Kada je riječ o ishodu rata protiv njemu omrznutih šahovničara, mlađani Đukanović nije imao dilemu:

„Nametnuti rat ćemo dobiti, baš kao što smo sve takve protivnike pobjeđivali tokom cijele naše istorije. Ovog puta ćemo završiti zajednički život s njima i raskinuti sve kontakte, nadam se za sva vremena.

Nadam se da će se u toj diobi formirati nove državne zajednice u kojima ćemo živjeti, granice sa Hrvatskom povući pravednije i logičnije, nego što su to uradili priučeni boljševički kartografi, čiji je izgleda jedini cilj bio da nad Crnom Gorom, u dijelu Boke bude hrvatsko starateljstvo.”.

Expand player
Pogledajte više