ĐUKANOVIĆ UDARIO NA SRBIJU I SPC Agresivni su, hteli su da nas osvoje, reportoar poput Miloševićevog
Shuterstoock

 

„To ubedljivije od bilo čega govori o vladinom razumevanju pravila kohabitacije vlasti u našoj zemlji", rekao je Ðukanović u opširnom intervjuu agenciji MINA.


Na pitanje da li će tražiti od premijera ugovor, Ðukanović je odgovorio da neće jer je, kako je naveo, Zakonom o slobodi veroispovesti predviđeno da ugovor o nekim pitanjima od zajedničkog interesa sa verskim zajednicama potpisuje vlada.

Smatra da je premijer ovo pitanje pokušavao da reši na, kako je kazao, nedopustivo netransparentan način".
ĐUKANOVIĆ UDARIO NA SRBIJU I SPC Agresivni su, hteli su da nas osvoje, reportoar poput Miloševićevog

EPA/BORIS PEJOVIC

 

 

On je rekao da se taj dokument neosnovano naziva Temeljnim i da to treba biti ugovor kakav je potpisan sa Islamskom i Jevrejskom verskom zajednicom u januaru 2012. godine, ili kakav je SPC potpisala sa Hrvatskom.

Kako je naveo, pokušaj da se ugovor sa SPC predstavi kao Temeljni ugovor sam po sebi, govori o lošoj nameri.

„Da se nastavi sa idejom monopola SPC, ne samo nad pravoslavnim vernicima u Crnoj Gori, nego i sa pokušajem da se SPC, kao verska zajednica, pretpostavi svim drugim verskim zajednicama, a u krajnjoj konsekvenci da se pretpostavi i državi Crnoj Gori", ocenio je Ðukanović.

Govoreći o Zapadnom Balkanu, Ðukanović kaže da je bezbednosna situacija u regionu pogoršana i dodao da on o tome govori duže od godinu dana.

Smatra da stanje u regionu nije onakvo kakvo je bilo pre pet godina i da smo korak po korak sa teme proširenja Evrope došli do obnavljanja teme bezbednosti i stabilnosti Zapadnog Balkana, što, kako kaže, neodoljivo podseća na rane 90. godine.

ĐUKANOVIĆ UDARIO NA SRBIJU I SPC Agresivni su, hteli su da nas osvoje, reportoar poput Miloševićevog

EPA/BORIS PEJOVIC

 


Ðukanović je rekao da će Demokratska partija socijalista podržati smenu aktuelne vlade i formiranje manjinske, uz ocenu da Crna Gora, kako kaže, nikada nije prošla težu godinu i da su promoteri "velikosrpskog nacionalizma, udobno smešteni u samom vrhu državne politike Srbije, verovali da će, nakon 30. avgusta 2020. godine, ona biti njihov lak plen".

„Kao što vidite nije. I ovaj epilog nije rezultat toga što Srbija nije bila agresivna. Bila je agresivna, i upotrebila je, rekao bih, ne manje težak repertoar osvajanja Crne Gore od Miloševićevog repertoara. Dakle nije uspela, jer smo se oduprli tome", tvrdi Ðukanović par dana uoči glasanja o nepoverenju aktuelnoj vladi Zdravka Krivokapića.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Divna

01.02.2022 17:35

Sta prica ovaj Covek?? Koliko gradevinskih firmi I'ma u Beogradu??Koliko studenata o nasem trosku??Desert godina su mi otimali procenat od licnih primanja.Bilo bi dobro da to Sve vrate sa kamatom I Sve Crnogorce povedu sa sobom...

Rada

01.02.2022 17:38

Don milo, opet ti presreli posiljku pa si mali neurozan ?

Sladjan

02.02.2022 09:40

Priča čovek i glupi Crnogorci mu veruju i kao kučici slušaju!!!!većina Crnogoraca su toliko glupi i prosti i dalje veruju da im Srbi za sve krivi,okupacija,bolesni narod,i takvim ljudima djukanovic savršeno vlada!!!!