DPS SE VRAĆA NA VLAST? Crnogorska skupština raspravlja o nepoverenju vladi

RTCG/Alo/V.P. | Crna Gora 04.02.2022 16:12

U Skupštini Crne Gore održava se vanredna sednica na kojoj će se glasati o poverenju Vladi koju vodi premijer Zdravko Krivokapić.

Foto: Printscreen

Prethodno poslanici crnogorske skupštine nisu usvojili dnevni red i nisu raspravljali o Vladinom Predlogu za skraćenje mandata parlamentu.

Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su dnevni red sednice, koja je počela nakon više od četiri sata zakašnjenja – prvobitno je planirano da počne u 11 časova.

Za poverenje Vladi potreban je glas najmanje 41 poslanika.

Uoči početka sednice skupštinsku salu je napustio predsednik Vlade Zdravko Krivokapić i većina ministara. Od predstavnika Vlade u skupštinskoj sali je ministar Mladen Bojanić, navodi RTCG.

Foto: Printscreen

EPA/BORIS PEJOVIC

 

Predlog za izglasavanje nepoverenja Vladi potpisali su 31 poslanik opozicije i koalicije "Crno na bijelo", na čiji predlog se sednica i održava.

Sednica će trajati četiri sata 

Predlog za glasanje o nepoverenju obrazložio je poslanik GP URA Miloš Konatar, koji je kazao da nije verovao da ni premijer niti ministri, osim ministra Bojanića, neće biti u sali kad se bude raspravljalo o nepoverenju Vladi.

"Njihov odnos je jedan od razloga što o ovome razgovaramo. Razgovaramo o odluci koja je teška. Teška vremena i politička kriza zahtijevala je od nas teške odluke. Mi smo spremni da za ovu odluku i da preuzmemo odgovornost", kazao je Konatar. 

Smatra i da je ova Vlada istorijska jer je prva nakon vladavine DPS-a.

"Ta Vlada jeste istorijska, međutim i ona je dosegla svoj limit. Ona je ispunila svoj cilj, da bude tranziciona, koja će omogućiti razvlašćivanje prethodne vlasti", poručio je Konatar.

Milan Knežević iz Demokratskog fronta rekao je da je on ispred ove većine i koalicije "Za budućnost Crne Gore" i predložio Zdravka Krivokapića za mandatara i doprineo da kasnije bude izabran za premijera.

Rekao je da su krivci za ovu situaciju "ovdje neprisustvujući" Zdravko Krivokapić i njegov "albanski brat Dritan Abazović", koji su, kaže, napravili savez protiv DF-a u manastiru Ostrog nakon izbora 30. avgusta 2020.

Kolegijum Skupštine odlučio je da sednica traje četiri sata.

BONUS VIDEO

 

Expand player
Pogledajte više