Albanija Zastava Albanije
Profimedia
Albanija Zastava Albanije

Profimedia

Zastava Albanije, Foto: Profimedia

 

On tvrdi da su termin "prirodna" ili "velika Albanija" izmislili drugi, prenosi danas RTCG.

Rama je, u intervjuu grčkoj televiziji "Skai", naveo da nema nameru da promeni granice Albanije, kao i da njegova zemlja nije nikada imala ekspanzionisticke teritorijalne planove protiv Grčke ili bilo koje susedne zemlje.

Naglasio je da u školama u Albaniji ne postoji nikakva karta "velike Albanije", već da je reč o kartama zemalja regije gde žive Albanci.
"Nemamo pravo da menjamo granice niti da uzmemo deo teritorije od Grčke, Srbije ili Makedonije i da na taj način stvaramo 'prirodnu Albaniju'", rekao je Rama.

On je napomenuo da albanski narod ima zanimljivu prošlost, budući da je "jedan narod u dve zemlje".

"Imamo Albaniju i Kosovo, imamo Albance koji žive na jugu Srbije, koji žive u Makedoniji i Crnoj Gori i onda? Ne postoji nikakav plan, niti normalna ideja koja predvidja da ove zemlje okupi u 'veliku Albaniju'", rekao je Rama.

Upitan da otkrije šta stoji iza izraza "prirodna Albanija", šef albanske vlade je negirao da postoje bilo kakvi planovi o ujedinjenju Albanaca u jednu teritorijalnu celinu.

"Izraz 'velika Albanija' ili 'prirodna Albanija' nije naš. Prirodna Albanija je nešto što su drugi izmislili. Prirodna Albanija je evropska Albanija, ona je deo Evropske unije koja će nas u budućnosti sve okupiti i tada granice neće biti bitne što se tiče komunikacija ili suživota na istom evropskom prostoru", rekao je Rama, prenela je Anadolija.

Komentari (2)

aki bg

23.11.2016 15:46

ha znaci to je to.."tada granice nece biti bitne"..jel to ono sto Isus govori u Bibliji.."okupice se svi u jedno carstvo na zemlji..imace jedan jezik..jednu drzavu..jednu "veru" koja ce ici protiv mene"..hvala Margarinu (Ramo) sto si nam otkrio to..sad cemo se lakse boriti protiv te satanisticke EU.

omladinac

23.11.2016 17:47

@aki bg - bravo svaka cast!