Ovaj telefon leči zavisnost od interneta

S. R. | Hi-Tech 2018-04-15 12:52:16 2018-04-15 12:52:16

Nakon što smo stotine evra dali za telefone koji će nam omogućiti što bolji "multimedijalni doživaljaj", sada ćemo plaćati telefone koji će nas "lečiti od interneta".

Youtube printscreen

Nije nepoznanica da mnogi okrivljuju pametne telefone za to što su nam deca postala asocijalna. Stalno držanje telefona u rukama postala je boljka i mladih i starih, te je Samsung osmislio telefon koji bi sve trebalo da nas izleči od zavisnosti od interneta. 

Njihov "dumb phone", koji će koštati oko 180 evra, na oko izgleda kao i svaki drugi moderan smartfon. Krasiće ga kamera od 8 megapiksela, ravan ekran osetljiv na dodir, ali... sa ovim telefonom nećete moći da se konektujete na Internet.

Samsung J2 Pro je napravljen da pomogne učenicima i studentima da povrate koncentraciju, ali i prijatelje. Umesto da stalno guglaju, proveravaju Fejsbuk, šalju poruke preko Vajbera, mladi će moći da se posvete učenju, slušanju predavanja i razgovoru sa drugim živim bićima koji se nalaze u njihovoj neposrednoj blizini.

Iako se mnogima čini da je ovaj telefon preskup, jer ne pruža ono što svi žele - pristup internetu, iz kompanije kažu da J2 Pro nije nimalo "naivan" model.

Osim dobre kamere, telefon ima i AMOLED displej od 5 inča, quad-core procesor, 1.5gb RAM memorije i slot za microSD karticu. Takođe, poseduje i selfi kameru od 5 megapiksela kojom ćete moći da napravite lepe fotografije, ali eto, nećete moći da ih postavite na društvene mreže.

Takođe, korisnici će moći da zovu, primaju pozive i razmenjuju SMS poruke sa dragim ljudima. Isto tako, telefon ima i kalkulator, ali i rečnik koji radi bez povezivanja na mrežu.

Telefon će biti dostupan u crnoj i zlatnoj boji, a iz kompanije veruju da će im najverniji kupci biti roditelji koji žele da svojoj deci ograniče pristup internetu. Naime, ovaj telefon će im biti dovoljno lep i zanimljiv da ga klinci nose sa sobom, a opet sa druge strane, neće gubiti vreme surfujući globalnom mrežom.

Expand player
Pogledajte više