"Bakino sunce, ko će sad kuću da mi otvara": Tuga u domu nastradalog Alekse, baba i deda skrhani bolom nakon vesti da im je unuk preminuo
Printscreen/ Instagram

U porodici nastradalog mladića Aleksa S. (25) koji je preminuo od teških povreda zadobijenih sinoć na proslavi 18. rođendana, tuga i neverica nakon vesti da je podlegao povredama.

– Bakino sunce, ko će sada kuću da mi otvara – jecala je pred kućom u Aleksincu baka nastradalog mladića A.S.

Skrhana bolom, nesrećna žena je najavila da će i od državnih organa tražiti da se rasvetli smrt njenog unuka.

– Kažu da ne znaju ko je. Sve se zna, sve se zna… Neki su se pobili, on je prišao, dečko ovoliki kao planina, i da ga gurnu i da padne – jecala je baka mladića, šireći ruke.

– Moj unuk je bio zdrav kao dren, jak, sportista… Siguran sam da ovo što mu se desilo nije posledica nekog oboljenja. Nikada nije ozbiljnije bolovao, nedavno je primio i Fajzer vakcinu, odlično je podneo, nije imao nikakvih rekcija. Bio je jedna dobra duša, unuk za ponos, ovo nije smelo da mu se desi – ovako govori Aca Aranđelović iz Aleksinca, deda Alekse S. (26) koji je noćas preminuo u niškoj bolnici od posledica povreda koje je zadobio na rođendanskoj proslavi u ovom gradu – priča sa bolom deda preminulog.

Aleksin deda tvrdi da ima saznanja da je njegov unuk nevina žrtva sukoba koji je hteo da spreči:

– On je bio takav, nije voleo svađu, kavgu, uvek bi tako reagovao. On je voleo da pomaže ljudima, kako sam čuo tako je bilo i sinoć. Neki su se momci posvađali, potukli, on je hteo da ih razdvoji. Neko ga je gurnuo, pao je na beton i sa njim je bilo gotovo. Ne znam ko je to bio, ali verujem da neće u životu dobro proći… Uraditi nešto takvom detetu je strašno, nedopustivo, izgubio je glavu ni kriv ni dužan – vajka se ožalošćeni čovek.

Kaže da strahuje da se prava istina o stradanju njegovog unuka nikada neće utvrditi.

– Kažu da niko ništa nije video… Jeste bila je noć, ali neko mora da nešto zna. Za sada je sve to misterija ali se ja nadam da će se kad tad saznati ko je kriv što sam izgubio Aleksu – zaključuje svoju ispovest Aranđelović.

U porodični dom dolaze rođaci i prijatelji porodice da izjave saučešće, ali niko nije želeo da govori o tragičnom događaju.

Policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog tragičnog događaja, ali za sada nije poznato da li je A.S. neko udario i ako jeste ko, ili je do fatalnog pada došlo na drugi način. I što je poznato, jeste da je te večeri došlo do sukoba grupe mladića ispred ugostiteljskog objekta, među kojima nije bio A.S. Da li je on hteo da ih razdvoji, ili se slučajno našao u tom metežu, utvrdiće istraga.

– Mladić je zatečen kako leži bez svesti ispred lokala. Na telu nije imao vidljivih povreda ali su lekari utvrdili da ima krvarenje u mozgu. Saslušavaju se još uvek svi učesnici ovog događaja a očekuju se i preliminarni nalazi obdukcije – kaže izvor iz istrage.

O incidentu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu kao i Više javno tužilaštvo u Nišu, budući da postoji mogućnost da je potrebno saslušati i jedan broj maloletnika.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading