MAJKA I UČITELJICA SKRHANE: Ugledali smo policajce, ali nisam ni posumnjala da se moj mali anđeo utopio (FOTO)
Alo/ M. O.

Devojčica se utopila u plićaku naočigled starije sestre koja je pokušavala da je spase i brata blizanca, dok su se malo dalje od mesta nesreće kupali stariji plivači.

Tragedija u kojoj je stradala učenica OŠ "Žarko Zrenjanin" iz Kikinde i zavila porodicu Sabo u crno, dogodila se nedugo kada je utopljena devojčica došla zajedno na divlje kupalište sa majkom Jelenom (33), bratom blizancem Kristijanom i sestrom Kristinom (13).

MAJKA I UČITELJICA SKRHANE: Ugledali smo policajce, ali nisam ni posumnjala da se moj mali anđeo utopio (FOTO)

Alo/ M. O.

 

- Teško mi je, jako. Došli smo oko podne da se kupamo i u jednom momentu me je jedan od kupača zamolio da odem da kupim kafu. Valentina, njen brat bizanac i starija ćerka nisu hteli da idu sa mnom. Bila je na kupalištu i jedna komšinica koju sam zamolila da je pričuva dok se ne vratim. Međutim, kad sam se vratila ugledala sam policijska kola i policajce. Pomislila sam u prvi mah da se nešto desilo, ali da nema veze sa mnom. Nisam ni posumnjala da se moj mali anđeo utopio. Policija ju je tražila zajedno sa vatrogasno-spasilačkom jedinicom, ali tada Valentina već nije davala znake života - uplakano priča majka Jelena.

- Starija ćerka Kristina je plivač pokušala da je spase, ali nije uspela, Valentinu je već povukla voda. Vikala je: "Upomoć, upomoć!" Jedan čovek je pokušao da je spase, ali je već bilo kasno - dodaje majka Jelena.

Valentina je živela u kikindskom Mikronaselju sa majkom, dedom, dva ujaka , sestrom i bratom.

Neki od kupača kažu da ovo, nažalost, nije prvi put da se desi utapanje nekog deteta na Plavoj banji. Branka Vujadinov, učiteljica, često je na ovom kupalištu.

- Danas smo došli oko 14 časova i zatekla nas je veoma neprijatna situacija. Kada smo stizali, zatekli smo dvoje policijskih kola i kasnije vozilo pogrebne firme. Videli smo tri bačena bicikla, pretpostavili smo da se nešto dogodilo strašno. Onda smo čuli da se devojčica od 9 godina udavila u plićaku. Ovde često viđam grupe dece koje dolazi sami na kupanje bez roditeljskog ili nadzor starije osobe - navodi Vujadinov.

Pre Valentine, još dvoje se utopilo

Pre pet do šest godina prethodno se na divljem kupalištu Plava banja udavilo dete od desetak godina, isto u plićaku. Dečak je tada imao epileptični napad i niko od kupača ništa nije posumnjao, mislili su da se dete igra-navodi Branka Vujadnov. Prethodno, pre desetak godina, na istom mestu utopio se dečak koji je bio u hraniteljskoj porodici.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading