TIPER ĐOKIĆA STRAHUJE DA ĆE I NJEGA UBITI Nekadašnji šef Odseka za krvne delikte Žarko Popović objasnio kako će dalje teći istraga
Foto: Massnori Josida

Ličnost žrtve otkriva ubicu! Nekadašnji šef Odseka za krvne delikte Žarko Popović Pop, koji je rešio zločin u Pohorskoj ulici i uhapsio Iliju Vujića zvanog Bumbar, navodi šta bi prvo uradio kada bi dobio zadatak da rasvetli ubistvo porodice Đokić u Aleksincu i ističe da je ključna analiza ličnosti žrtava da bi krvnik bio otkriven!

 - Moraju da se provere svi aspekti života žrtava. Treba utvrditi s kim su Đokići poslovno sarađivali, s kim su se družili, s kim su izlazili u provod. Akcenat treba staviti na ćerku, kao i na majku ubijenog Gorana Đokića.

Iz toga će isplivati neki detalj koji će ukazati ko je ubica. Zato policajci u žargonu kažu da iz žrtve izlazi ubica. Možda se ubijena devojka u nekom kafiću pohvalila da tata hoće da joj kupi stan, i to je stiglo do ušiju nekog tipera jer se stan kupuje za keš. Moguće je i da je Goranova majka to nesvesno ispričala nekoj komšinici, koja je to prenela dalje.

Ta informacija je mogla, recimo, da stigne do nekog kriminalca - objašnjava iskusni operativac koji je 28 godina radio u policiji, a od toga je 15 godina bio na krvnim deliktima i 13 godina šef Odseka za uviđajno-operativne poslove.

TIPER ĐOKIĆA STRAHUJE DA ĆE I NJEGA UBITI Nekadašnji šef Odseka za krvne delikte Žarko Popović objasnio kako će dalje teći istraga

Foto: Massnori Josida

Porodica Đokić, privatna arhiva

- Po meni, tiper je čovek iz Aleksinca, bez dosijea. Moguće je da on nije namerno tipovao Đokiće, već da je negde slučajno rekao: „Vidi, Lelici oće tatko da kupi stan“.

Ukoliko je tiper sarađivao sa ekipom koja je likvidirala Đokiće, postoji mogućnost da je i on eliminisan. Da bi se ubice skroz pokrile one ubijaju tipera! U ovom slučaju treba proveriti da li je posle ubistva porodice Đokić naprasno nestao neko iz Aleksinca i okoline, jer bi to mogao da bude trag koji vodi do ubice - objašnjava Popović, i ističe da treba utvrditi motiv ubistva.

TIPER ĐOKIĆA STRAHUJE DA ĆE I NJEGA UBITI Nekadašnji šef Odseka za krvne delikte Žarko Popović objasnio kako će dalje teći istraga

Foto: Massnori Josida

Ilija Vujić Bumbar, privatna arhiva

 

Bumbara odao detalj

Žarko Popović kaže da je sa svojom ekipom operativaca rešio zločin u Pohorskoj 33 kada je 1993. godine Ilija Vujić Bumbar ubio Veru Židić (42), njenog sina Davora (13) i porodičnog psa, jer je dobio dojavu da Verin muž navodno u stanu ima 500.000 tadašnjih maraka.

 - Ubicu smo našli na osnovu operativnih podataka dobijenih na terenu, ne mogu da otkrivam detalje. Kasnije se ispostavilo da je dečak drugovima u školi pričao da njegov tata ima novca, a to je neko nesvesno preneo dalje, pa je na kraju stiglo do Ilije Vujića - kaže iskusni operativac, koji je sada u penziji.   

- Đokići nisu ubijeni zato što se nekom ćefnulo! Pitanje je zbog čega ih je neko onako brutalno ubio. U sve žrtve je ispaljen po jedan metak u telo, a onda po metak u glavu, dok su na kraju poliveni benzinom i spaljeni. Razlog za ubistvo može da bude trivijalan ukoliko je ubica budala.

Međutim, kriminalci ubijaju sa jakim razlogom, zato treba utvrditi da li se Goran Đokić nekome eventualno zamerio. Moguće je da je naručilac našao profesionalne ubice iz Bugarske, jer su Dimitrovgrad i bugarska granica na svega dva sata od Aleksinca.

"Ne treba isključiti ni mogućnost da su Đokići poznavali ubicu i da ih je zbog toga sve ubio i spalio da bi uklonio tragove. Postoji i varijanta da su ubice nasumično presrele Đokiće, ali nisu našle ništa. Kada su videle da nema ničega, pobili su ih i zapalili da bi prikrili zločin" - navodi Popović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Sydney

14.10.2021 08:10

hoce li mi neko reci sta je to tiper?? da li se to misli na dousnika ili onog ko potkazuje??