OTPUTOVAO BAŠ KAD SU NESTALI Ubica porodice Đokić pobegao u Nemačku?!
Alo/ Ilustracija

Meštani sela Moravac otkrivaju za Alo! da je jedan njihov komšija baš posle brutalnog ubistva Gorana (57), njegove žene Gordane (56) i ćerke Lidije (25) Đokić otišao u inostranstvo.

- Sumnjivo nam je što je naš komšija (ime poznato redakciji) otputovao preko granice baš u vreme nestanka Đokića. Tek kad smo vratili film unazad i setili se da je on najavljivao da treba da putuje u Nemačku, postalo nam je čudno zašto je otišao baš dok su policija, rodbina i meštani tragali za Đokićima. Niko u njega ne upire prstom da je ubica, ali treba da se ispita zašto je u to vreme odlučio da ode. Moguće je da je unapred sve isplanirao i čekao pogodan trenutak za bekstvo - navodi jedan stanovnik sela Moravac, koji je insistirao na anonimnosti.          

Kako saznajemo, policija posle prijave meštana da je komšija naprasno otputovao ništa ne prepušta slučaju i intenzivno proverava gde je da bi mogla da ga pozove na informativni razgovor ili zatraži da ga ispitaju kolege u Nemačkoj.

Beogradski advokat Vilijam Paspalovski kaže da je ubica Đokića znao da mu ne gine doživotna robija! Kao bivši policajac stanice Voždovac, koji je karijeru branioca počeo kao na snimanju serije "Red i zakon", braneći bivše kolege zbog kafanske tuče, a potom prihvatio odbranu Mališe Jeftovića (47), osuđenog na 40 godina zbog silovanja i svirepog ubistva male Kaje (3), ističe da policija i tužilaštvo u slučaju ubistva Đokića ne smeju da urade ništa ishitreno.

OTPUTOVAO BAŠ KAD SU NESTALI Ubica porodice Đokić pobegao u Nemačku?!

Foto: Alo.rs

 

- Jasno je da je ubica od samog starta planirao da ih ubije, jer su lokacije za spaljivanje i zakopavanje tela, kao i za uništavanje njihovog automobila morale da budu unapred određene. Trebalo je detaljno pretražiti teren oko vozila Đokića i utvrditi da li je bilo tragova drugih guma. U takvim slučajevima se radi gipsani odlivak da bi se odredio tip automobilskih guma i suzio krug istrage. Jako je važno da li je na terenu bilo otisaka stopala, jer mulaž ili gipsani odlivak mogu da ukažu na potencijalnog ubicu. Na osnovu tog kalupa se utvrđuje veličina stopala, kao i kilaža te osobe, što može da bude od velike pomoći. Odlivci mogu da se uporede sa otiscima stopala posle hapšenja neke osobe, ukoliko je na bilo koji način umešana u ovaj zločin - objašnjava Paspalovski, i ističe da su male šanse da je zločin počinio neki psihopata jer je sve urađeno suviše temeljno.

- Isplaniran je svaki korak, počev od toga gde će ih presresti, do toga gde će ih likvidirati i uništiti dokaze. Ukoliko je profesionalni ubica doveden sa strane, morao je neko vreme da boravi u selu Moravac ili okolini. Verovatno ga je neko od meštana vodio okolo i pokazao mu teren. Na taj način je svako od njih odradio svoj deo posla i to veoma profesionalno. Verovatno su isplanirali da ih "dignu" oko ponoći, znajući da ih niko neće tražiti bar do 12 sati narednog dana. Išli su na varijantu da ih ubiju tokom noći i odmah posle toga da pobegnu, jer su znali da su šanse da ih neko u to vreme sretne svedene na minimum - navodi advokat i dodaje da je ključno koliko su akteri ovog zločina psihički stabilni.

OTPUTOVAO BAŠ KAD SU NESTALI Ubica porodice Đokić pobegao u Nemačku?!

Foto: Alo.rs

 

- Neko može psihički da se nosi sa zločinom, a neko ne može čak ni da stoji po strani i gleda, jer nije svako rođen da ubije! Na osnovu slučajeva u kojima sam radio kao policajac i advokat znam da pojedinim ljudima nije problem da nekoga ubiju nego kako će da žive sa tim! Plaćenik nema psihički problem, jer inače ne bi ubijao za novac! Međutim, tiper ili njegov vozač mogu da imaju psihičke probleme ukoliko gledaju čin likvidacije. Saučesnici se u ovakvim i sličnim situacijama sklanjaju da ne gledaju ubistvo da im ta slika ne bi ostala u glavi - kaže iskusni advokat, i ističe da je samo profesionalni ubica u stanju da živi bez opterećenja posle brutalnog ubistva.

 - Ukoliko su ovo uradili amateri, koji su na internetu prostudirali kako ukloniti tragove posle zločina, pitanje je da li će moći mirno da spavaju i kako će reagovati kada im policija zakuca na vrata. Ko god da stoji iza ovoga morao je da zna da mu za ubistvo troje ljudi ne gine doživotna robija! Pitanje je o kojoj sumi novca je reč da bi se uopšte upustili u ovako nešto. Treba saslušati sve koji su se družili sa Lidijom, ćerkom Gorana Đokića, naročito one koji su problematični. Moguće je da je neko iz te ekipice ko je dovoljno maštovit došao na tako suludu ideju da ih ubije zbog novca - kaže Paspalovski.

Preveliki rizik za tako male pare

Paspalovski kaže da se nameće pitanje koliko je novca trebalo uzeti da bi se neko upustio u ubistvo cele porodice!

- Da je Đokić imao, recimo, dva do tri miliona evra, to bi u glavama ubice bio dovoljno jak razlog da ubije i spali čak troje ljudi! Međutim, ukoliko je reč o sumi od 150.000 do 200.000 evra to su sitne pare za rizik koji mu preti. Od tog novca deo dobijaju tiper i vozač, dok veći iznos treba izdvojiti za finansiranje bekstva - objašnjava advokat.  

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading