FORENZIČARI NALAZE NOVE DOKAZE Evo šta je izvađeno iz rupe gde su nađena spaljena tela!
Foto: Ilustracija

Naime, iz rupe u kojoj su pronađena spaljena tela troje Đokića, pokrivena granjem i daskama, nedavno je izvađena i prosejana je veća gomila peska u potrazi za novim dokazima ubistva Đokića.

Đokići su ubijeni hicima iz pištolja marke “bereta” sa ukupno četiri prostrelne i jednom ustrelnom ranom a istragom je navodno do sada pronađeno pet čaura od metaka ali ne i svi projektili koji su iz njih ispaljeni.

Budući da je utvrđeno da je samo jedna rana ustrelna postoji mogućnost da je neki od metaka završio negde u okolini pa policija pokušava da ih pronađe, kako bi se sklopile sve kockice užasnog zločina. Istovremeno, traga se i za drugim dokazima koji bi možda mogli da se nađu na tom mestu.

FORENZIČARI NALAZE NOVE DOKAZE Evo šta je izvađeno iz rupe gde su nađena spaljena tela!

Foto: RTS printscreen

 

Kolika je bila besprizornost ubice svedoči i to da su tela Đokića ubačena i zapaljena u jami u kojoj meštani bacaju uginulu stoku. Razlog zbog čega se iskopava pesak na mestu gde su se nalazila tela, je i sumnja da je neki od hitaca ispaljen nakon što su tela ubačena u jamu.

Prema do sada utvrđenim informacijama svoj troje Đokića ubijeno je izistog pištolja marke “bereta”, koji je pronađen u Aleksincu u kući Gorana Džonića, Đokićevog brata od tetke koji je uhapšen sa još četiri osobe zbog sumnje da je počinio teško ubistvo. Mesto zločina se pretražuje kako bi se na sve načine proverilo da li su sve žrtve ubijene iz istog oružja, jer usuprotnom, ako bi se ispostavilo da je likvidacija obavljena iz dva oružja,to bi moglo da otvori neka nova pitanja o mogućem izvršiocu iliizvršiocima zločina. No, za sada nema nikakvih indicija da je korišćen i drugi pištolj a sva dosadašnja veštačenja čaura, pronađenih projektila I pištolja pokazala su da su Đokići ubijeni iz “berete” koja je nađena u stanu Gorana Džonića.

FORENZIČARI NALAZE NOVE DOKAZE Evo šta je izvađeno iz rupe gde su nađena spaljena tela!

Foto: RTS printscreen

 

Đokići su nestali u noći između 26.i 27.septembra kada su iz Moravca krenuli ka stanu u Aleksincu, u koji nikada nisu stigli. Džonić je uhapšen 21. oktobra i osumnjičen za teško ubistvo. Džonić je nakon hapšenja doveo i svoje sinove u vezu sa ubistvom kada je na pitanje da li su sposobni da počine ubistvo bez problema odgovorio “možda i jesu”.

Kasnije je promenio iskaz i rekao da sinovi nemaju veze te da iza zločina stoje navodno samo braća Jojke. Oba Džonićeva sina imaju alibi za noć ubistva jer je jedan, koji je vojnik, bio na poslu u Kopnenoj zoni bezbednosti a drugi na radnom mestu vatrogasca, ali su uhapšeni da bi se proverilo da li imaju ikakve veze sa zločinom. I njima je kao i Džoniću i Jojkama određen je pritvor do 30 dana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading