ALO! SAZNAJE Zvicer atentat na Vučića platio kokainom!
Foto: Alo.rs

Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, profesionalnom ubici M. B. iz Čečenije navodno je atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića platio kokainom u vrednosti od milion evra!

„Kavčani“ su, kako je Alo! juče otkrio, predsednika Srbije planirali da ubiju ovog meseca snajperskom puškom koja je iz magacina u Slovačkoj transportovana u Bugarsku. Oružje je tamo čekalo Čečena da ga preuzme i unese u Srbiju da bi obavio posao. Dogovor je najpre bio da plaćenik dobio keš, međutim, kasnije se dogovorio sa vođom „kavčana“ da mu ipak isplati kokainom.

ALO! SAZNAJE Zvicer atentat na Vučića platio kokainom!

Foto: Alo.rs

 

- Zvicer i njegovi saradnici su često na taj način ugovarali prljave poslove i monstruozne zločine. Tako su prodavali i oružje koje su krili u magacinu u Bratislavi koji je policija otkrila. Slali su ga u Holandiju, Sloveniju, Crnu Goru, Španiju i u ostale evropske zemlje. Upravo su snajpersku pušku iz tog objekta poslali i u Bugarsku i čekali da je ubica preuzme. Sumnja se da je Čečen tražio da mu se plati kokainom jer bi njegova cena mogla da poraste na crnom tržištu, što znači da bi mogao da zaradi i više od milion evra - navodi naš izvor.

Čečen M. B. je, podsetimo, ubica sa velikim iskustvom, budući da je prošao ratišta u svojoj državi. Angažovao ga je Zvicerov odbeglil kum pod nadimkom Miki Plavi Debeli. Na poternici je Srbije, Hrvatske i Kipra zbog brojnih zločina. Pominje se i da je nekadašnji član pljačkaške bande „Pink panteri“.  Pomoć pri likvidaciji predsednika Srbije Čečenu je trebalo da pruži 15 „kavčana“ koje je angažovao upravo Miki Plavi Debeli. Svakom od njih dodeljen je različiti zadatak. Jedni su bili zaduženi da mu obezbede skrovište, drugi da ga snabdevaju hranom, dok je deo grupe analizirao Vučićevo kretanje i pravio plan bekstva nakon zločina.

Skladištem u Bratislavi iz kojeg je poslata snajperska puška za ubistvo šefa države navodno je upravljao Filip Vrzić, šef slovenačkog ogranka kavačkog klana i Zvicerova desna ruka. Policija je ubrzo saznala i da je imao pomoć srpskog državljanina, koji je vukao konce iz pritvora.

Čelnici Crne Gore u gluvoj sobi o kokainu iz Volija

Odbor za bezbednost i odbranu održao je juče kontrolno saslušanje čelnika Vlade Crne Gore, kao i policije i tužilaštva, u vezi sa zaplenom 500 kilograma kokaina u magacinu firme „Voli“ u Zeti 12. januara. Prisustvovali su potpredsednik Vlade Dritan Abazović, direktor policije Zoran Brđanin i direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Dejan Vukšić, kao i predstavnik tužilaštva, glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić i šef Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić. Premijer Crne Gore Zdravko Krviokapić nije se odazvao pozivu.

Odbor je ipak odlučio da deo saslušanja bude održan u „gluvoj sobi“ zbog tajnosti podataka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (12)

Loading
Sara

01.02.2022 09:21

Treba stati na put Zviceru i cuvati bezbednost predsednika. To je najvaznije u ovom trenutku.

Цмиља

01.02.2022 10:35

Страшно! Па сви ти криминалци су уско повезани. Председник треба да буде обазрив више него икада.

Jovan

01.02.2022 11:55

Zvicer i njegovim zlodelima treba stati na put.

sasa

01.02.2022 12:39

Svi koji su bili umesani u pokusaj atentata na predsednika bice pohapseni,pre ili kasnije

David

01.02.2022 12:54

Bezbednost predsednika je najvaznija danas .

Marinko

01.02.2022 13:15

Vučić ne smeta Zviceru već Đukanoviću. Vučić je jedini koji se suprostavio mafiji i narko kartelu Zvicerevog klana. Državni organi moraju zaštiti predsednika po svaku cenu.

Milica

01.02.2022 14:01

Pa kako drugačije kriminalac nad kriminalcima da "posluje". Mora se zaustaviti što pre i sačuvati bezbednost predsednika.

Popov

01.02.2022 14:08

Ovo je dokaz da pojedinci ne prezaju od nicega kako bi destabilizovali drzavu

Mirko

01.02.2022 15:28

Zviceru sto pre treba stati na put, najbitnije je predsednikova bezbednost!

caca

01.02.2022 20:32

Svi koji su umešani u mutne radnje,bilo kpje vrste,a pogotovo oni koji su umešani u atentat na predsednika Vučića,treba krivično da odgovaraju i da se nađu doživotno iza rešetaka!!!

Ana

01.02.2022 22:26

Mnogo loših ljudi i kriminalaca haraju našom zemljom. Strašno je razmišljati o oduzimanju nečijeg života, zarad političnog uspeha. Jadno.

Cicko

01.02.2022 23:04

Nije mi jasno zašto CG ne raspiše poternicu i zašto ga štite toliko a posle se peru da nemaju ništa sa tim?!