DEČAK PRETUČEN PRE SMRTI? Objavljeni rezultati obdukcije tela mališana iz Niša, majka uhapšena zbog zlostavljanja (FOTO)
Foto: Alo.rs

Njegova majka T. S. (32), koja je uhapšena zbog zlostavljanja, zanemarivanja i nepružanja pomoći, i baka D. T. tvrde da je smrt nastupila nakon što se polio vrelom vodom u kupatilu, ali naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem kažu da su na glavi dečaka otkrivene neke povrede koje navode na sumnju da možda postoji odgovornost treće osobe za njegovu smrt.

- Postoji sumnja da se mališan nije sam polio vrelom vodom. Povrede koje je imao ukazuju da je dečak duže vreme bio u dodiru sa vrelom vodom. Stepen opekotina ukazuje na takvu sumnju jer bi trenutni kontakt sa vrelom vodom imao blaže posledice - kaže izvor blizak istrazi.  

DEČAK PRETUČEN PRE SMRTI? Objavljeni rezultati obdukcije tela mališana iz Niša, majka uhapšena zbog zlostavljanja (FOTO)

Foto: Alo.rs

 

Dr Dragiša Aleksić, specijalista urgentne medicine iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Niš, tvrdi da je dečak imao stravične opekotine koje su bile bezuslovno smrtonosne jer mu nije pružena nikakva pomoć. 

- Na rukama i nogama je imao opekotine trećeg i četvrtog stepena koje uzrokuju propadanja kože. Opečena površina je bila velika i to je za malo dete bilo fatalno. Poziv je primljen 29. januara, oko tri ujutru. Rečeno nam je da ne mogu da probude dete, a ekipa je zatekla dečaka bez svesti, da ne diše i bez srčanog rada. Pokušana je reanimacija, ali je mališan, nažalost, preminuo - kazao je Aleksić.

Istraga utvrđuje zbog čega ni majka ni baka nisu pozvale Hitnu pomoć, već su dete navodno namazale melemom za opekotine i stavile ga da spava. Toksikološki nalaz treba da ustanovi da li je detetu možda dat neki sedativ koji je doprineo fatalnom ishodu jer majka i baka tvrde da je dečak zaspao uprkos stravičnim opekotinama. Majka se na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu branila ćutanjem, posle čega joj je određen pritvor do 30 dana.

Baba pod nadzorom

Drugo dvoje dece T. S. od četiri meseca i četiri godine poverena su privremeno na staranje njenoj majci D. T. uz strogi nadzor Centra za socijalni rad. Direktor ove ustanove Zoran Jović je rekao da će njihovi stručnjaci proveravati da li deca mogu da ostanu kod bake ili će biti smeštena kod urgentnih hraniteljskih porodica obučenih za staranje o deci tog uzrasta.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Jelena

31.01.2022 23:32

Da li postoji kazna za ovakve monstrume????

Sandi

01.02.2022 03:20

Na goli otok.. I babu.. I majku.. Žalosti boze