POTRESNA ISPOVEST MAJKE PREMINULOG TINEJDŽERA IZ PANČEVA U svakom detetu tražim mog Dragana
Foto: Alo.rs

- Draganova razredna i drugovi iz škole juče su bili na groblju. Drug mu je svirao tri pesme, isti dečak koji mu je svirao i na sahrani. Plakala sam kad su mi rekli šta planiraju, ali ne od tuge, bila sam dirnuta jer moj Dragan nije zaboravljen - kaže za Alo! Danijela Drljić, majka dečaka Dragana (15) iz Pančeva koji se pre godinu dana ubio skokom sa mosta u Tamiš sa teškim kamenom u torbi.

Dragan Drljic

Foto: Alo.rs

foto: Privatna arhiva

Dragan je nestao u noći između 2. i 3. februara, a zatim je na pančevačkom keju pronađen njegov bicikl. Odmah su alarmirane službe zbog sumnje da se dogodilo „najgore“. Njegova majka je sve vreme sedela na keju i očekivala da će se Dragan odnekud pojaviti. Međutim, sutradan je njegovo telo izvučeno iz reke, a život porodice Drljić je zauvek promenjen.

Na bakin rođendan mrtvog ga uneli u kuću

Datum kada je Dragan preminuo obeležio je porodicu za ceo život.

- Tata je sada u bolnici. Kad se sve izdešavalo, njemu je od stresa puklo debelo crevo. Danas se opet operiše, kada je Draganu godina. Mami je sutra rođendan, a za prošli je palila sveću unuku, kada su ga doveli u kuću. Danas smo joj čestitali, nisam htela sutra, jer sutra znam kakva će biti - kaže majka.

- U subotu 29. januara dali smo Draganu godinu u krugu porodice. Kada odeš na groblje i kada vidiš sliku njegovu, onda te stvarnost udari u glavu i tek onda je najgore. Najteži je taj trenutak kada gledaš spomenik i sliku. Sada kada su bili praznici preplakala sam 31. i 1, kao i Badnje veče, a onda je bila njegova slava Sveti Jovan. Tu sam nekako gledala da se suzdržim. Prvi put je sve izgubilo svoju čaroliju. Rad i posao su me jedino održali, jer dok radiš zaboraviš stvarnost, makar nakratko. Drug koji mu je svirao na sahrani svirao mu je za godišnjicu. Sećam se da sam na grobu ostala sama kada su svi otišli i da sam ga zamolila da dva puta odsvira pesmu. To me je tada nekako smirilo - kaže kroz suze Danijela, i dodaje da sada gleda da što više bude korisna drugima i tako nađe utehu.

POTRESNA ISPOVEST MAJKE PREMINULOG TINEJDŽERA IZ PANČEVA U svakom detetu tražim mog Dragana

Foto: Alo.rs

foto: Dejan Briza

- Sinovljev najbolji drug živi tu kod mene u kraju. Njemu sam poklonila Draganove knjige kako bi on lakše učio, a danas, sutra neka i on pokloni nekom detetu, pa da, eto, ide nekako dalje, da bude nešto dobro od svega. Teško je kada ideš ulicom i vidiš decu. U svakom tražim bar malo Dragana. U Pančevu čak postoje dva, tri dečaka koji jako liče na mog Dragana, kad ih sretnem naježim se. Isto tako voze bicikl, plavi su, ista frizura, figura... Izdaleka kad pogledam, pomislim da je on. Uhvatim sebe kako piljim, pa spustim pogled, bude me sramota... - kaže majka.

Određen pritvor devojci iz "automobila smrti" - Alo.rs

Podsetimo, dečak je pre nego što je nestao i izvršio samoubistvo ostavio oproštajno pismo na čak 17 strana, što je potreslo i najiskusnije policajce i inspektore. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading