Za ubistvo pevačice bilo je 15 sumnjivih
Foto: Alo.rs

 

Tužiteljka ocenila da se od suđenja pravi spektakl Potpis: Zoran Marjanović Pre hapšenja Zorana Marjanovića, sada optuženog za ubistvo supruge Jelene, pevačice, status osumnjičenih za ovo krivično delo imalo je 15 osoba, proizlazi iz pisane dokumentacije koja je juče pred Višim sudom izvedena kao dokaz. Svi osumnjičeni bili su muškarci i od svih je uzet biološki materijal za DNK analizu, javlja "Politika"

Među njima, kako se čulo na pretresu, nalazio se i izvesni Saša Marković za kog je odbrana tvrdila da je bio mrtav kada je to urađeno.

Tužiteljka Jelena Biorčević Cerović odgovorila je da je istina da je uzet DNK Markovića, ali da je to svakako urađeno dok je bio živ. Ona je dodala i da je pomenuti čovek preminuo naknadno i da je potpuno izlišno da ona to objašnjava.

– Od ovog suđenja se pravi spektakl. Što to sada odbrana pita? Samo da bi novinari čuli i da bi pomislili da ne radimo svoj posao kako treba – kazala je tužiteljka.

Posle ovakve konstatacije zastupnice tužbe, za reč se javio Aleksandar Zarić, jedan od Marjanovićevih advokata tvrdeći da postoji gomila spisa koji ne da nisu dostavljeni odbrani, nego ni sudu, među kojima je i izveštaj o pretresu kuće Igora Rajka.

– Moram da naglasim da se u spisima predmeta navodi da je pomenutom Saši Markoviću DNK uzet u obdukcionoj sali. Ne može tužilac da govori da ne poznajemo predmet – rekao je Zarić.

Sudija Jelena Škulić je na to kazala da je istina da to postoji u spisima predmeta i da je DNK uzet od svedoka kada je već preminuo. Međutim, tužiteljka nije na ovo odgovorila.

Na pretresu se moglo čuti i da su tokom istrage dokazi detaljno prikupljeni, pa je tako kao jedan od njih navedena presvlaka iz taksi vozila „opel astra” u vlasništvu M. B, koja se do sada nije pominjala na pretresu.

Branioci okrivljenog protestovali su u nekoliko navrata tvrdeći da im policija i tužilaštvo nisu dostavili mnogobrojne dokaze.

– Postoji izveštaj od 30. maja 2016. godine u kojem se navodi da su vozila i kuća porodice Marjanović bili ozvučeni. Naš branjenik i njegova porodica bili su na merama tajne pratnje, ali izveštaj o rezultatima primene tih mera u predmetu ne postoje – napomenuo je advokat Nikola Dumnić.

Kao dokaz izvedeni su izveštaji analize telefona Jelene Marjanović, u kom je njen suprug bio upisan kao „Zlatni Mekin”.

– Brojne poruke između pokojne Jelene i Zorana Marjanovića pokazuju da su supružnici imali savršen odnos što isključuje činjenicu da je okrivljeni imao motiv da ubije Jelenu – izjavio je Veljko Delibašić, takođe jedan od Marjanovićevih advokata.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading