PALO DEVET TITOVIH VOJNIKA Iza rešetaka najtraženiji svetski begunci
Foto: Alo.rs

Pali Titovci? Devet najtraženijih begunaca iz Latinske Amerike za kojima godinama traga Interpol uhapšeno je u visokoorganizovanoj akciji u kojoj je učestvovalo više zemalja sveta! Sumnja se da je reč o grupi na čijem čelu se nalazi jedan od najtraženijih Srba sveta poznat pod nadimkom Tito, saznaje Alo!.

Pod zastavom projekta „Podrška Interpolu - El pakto“, koji finansira EU, operacija, koja je trajala od 1. do 4. marta, okupila je istražitelje iz cele Latinske Amerike i četiri evropske zemlje specijalizovane za pronalaženje begunaca. Reč je o kriminalcima koji su na vrhu liste i za kojima su raspisane Interpolove poternice.

Operaciju El pakto podržalo 12 država

U operaciji „El pakto“ učestvovali su organi za sprovođenje zakona iz Argentine, Bolivije, Brazila, Kolumbije, Kostarike, Ekvadora, Francuske, Italije, Paname, Perua, Portugala i Španije. El pakto je program saradnje koji finansira Evropska unija koji nastoji da ojača kapacitete i olakša međunarodnu saradnju.

Traženi zbog raznih teških krivičnih dela, uključujući trgovinu drogom, pranje novca i vođstvo u grupama organizovanog kriminala.

PALO DEVET TITOVIH VOJNIKA Iza rešetaka najtraženiji svetski begunci

Foto: Alo.rs

 

- Sumnja se da je na čelu njihove grupe izvesni Srbin poznat pod nadimkom Tito. Reč je o jednom od najtraženijih narko-bosova, a niko zasad ne zna kako izgleda ni koje mu je pravo ime. Zna se da je reč o muškarcu starom između 45 i 50 godina rođenom u Srbiji, a za njega navodno rade i ljudi s Balkana. Među njima je najpoznatiji Zoran Jakšić, jedan od vođa klana „Amerika“ koji se nalazi u zatvoru u Peruu - navodi izvor.

Uhapšen je državljanin Perua u Francuskoj, zatim državljanin Venecuele u Španiji, lisice na ruke stavljene su i dvojici državljana Ekvadora u Kolumbiji, a sa njima su pala još četvorica.

- Svako od ovih hapšenja je uspeh za naše zemlje članice. Oni ne samo da opipljivo čine svet sigurnijim mestom, već pokazuju šta se može postići kroz snažnu međunarodnu policijsku saradnju. Operacijama kao što je El pakto, Interpol ima za cilj da baci policijsku mrežu tako široku da nijedan begunac neće moći zauvek da izbegne pravdu - kazao je Stiven Kavana, izvršni direktor policijskih službi Interpola.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Kmkok

21.03.2022 15:54

Cinka Zvicer sve odreda, samo da ga ne uhapse...