KRIVE POLICIJU ZA JELENINU SMRT?! Advokati Zorana Marjanovića suđenje pretvorili u tok-šou
Foto: Alo.rs

Skamenio se! Suđenje Zoranu Marjanoviću (44), koji se tereti za ubistvo supruge Jelene Marjanović (33), nastavljeno je juče preslušavanjem tonskog zapisa njegovih poziva policiji, ali i pregledanjem njenog poslednjeg intervjua.

Marjanović se u pratnji svojih advokata pojavio na ročište u Višem sudu u Beogradu, u „armani“ odelu i jarkocrvenoj košulji. Kada je u sudnici pušten poslednji Jelenin intervju, koji je dala za „Grand magazin“, on je nepomično posmatrao snimak.

KRIVE POLICIJU ZA JELENINU SMRT?! Advokati Zorana Marjanovića suđenje pretvorili u tok-šou

Foto: Alo.rs

Jelena Marjanović

- To je bila ljubav na prvi pogled i ta ljubav traje već 13 godina. Kad sam ga prvi put videla, imala sam svega 12 godina i tada mi se već dopao, ali sam ja bila klinka. On je bio stariji i frajer, a ja klinkica sedela sam na ljuljašci i gledala ga. Tad sam ga snimila. Sa 16 godina smo se ponovo sreli, a vezu smo započeli kada sam imala 17 godina - ispričala je Jelena u intervjuu, a zatim se osvrnula na njihov odnos.

Šefe, meni je ovaj poziv smešan

Marjanović je kobne večeri uputio više poziva policiji, koji su juče preslušani.

- Halo, žena mi je nestala na Dunavu, ja sam sa ćerkicom, ona je otišla da trči. Zovem je, nedostupna je, nema je pola sata, je l’ možete da je locirate - na šta mu je odgovoreno: „Gospodine, žene nema pola sata, trčala je, vratiće se“.

Zatim se čula i policijska službenica koja je pozvala šefa i rekla: „Šefe, imam poziv. Meni je smešan, nema pola sata žene, ne javlja se“ - kazala je ona.

Zorana su potom savetovali da proveri da li je kod kuće i da dođe u policijsku stanicu da podnese ličnu prijavu.

- Zaista se pomažemo, kao nokat i meso smo. Pored mene je uvek i kada idemo na gostovanja, kad treba da smršam, on je tu, kaže „ajde da trčimo, da pijemo čajeve“. Srž života je iskrena ljubav. Ključ uspeha je što toliko vremena provodimo zajedno. Na njegovu inicijativu sam se i posle toliko godina vratila na scenu, govorio mi je: „Daj šteta da propada takav dar od Boga“ - ispričala je Jelena, na šta je Marjanovićeva odbrana rekla da ovaj snimak skida ljagu s njihovog klijenta kada je u pitanju njegov odnos sa suprugom i otklanja sumnje o bilo kakvom motivu za ubistvo.

KRIVE POLICIJU ZA JELENINU SMRT?! Advokati Zorana Marjanovića suđenje pretvorili u tok-šou

Foto: Alo.rs

Zoran Marjanović

Preslušan je i tonski zapis Zoranovih poziva policiji, a takođe je, prikazana i fotografija Jelenine povređene ruke odranije, zbog čega je, kako odbrana tvrdi, pronađena njena krv na zadnjem sedištu. Zatim je počelo prepucavanje odbrane i tužilaštva.

Zoran: Policija nije uradila ništa

Zoran Marjanović je juče istakao da je kobne večeri bio sa prijateljem, policajcem Borisom Pucićem.

- Bio sam sa Borisom, pozvao sam ga privatno. On me je savetovao, nikad nisam zvao policiju, bio sam uspaničen, a oni (policija) su se oglušili kao što možete da čujete. Tu je u blizini bila i neka patrola, ali ni od toga nije bilo ništa. Dok sam razgovarao, tu su bili neki prolaznici, ljudi. Nisu ih identifikovali, niti ispitali - kazao je Zoran.

- Ovi razgovori potvrđuju Zoranovu odbranu, a njegova panika je logična i životno objašnjiva. Što se tiče postupaka policijskih službenika, ne može se reći da su bili profesionalni. Da je bilo drugačije, Jelena bi možda bila pronađena živa ili bi njeno telo bilo pronađeno ranije. Ne možemo da verujemo da tužilaštvo ovakve pozive nije predložilo kao dokaz. Ovi razgovori su najvažniji dokaz, što je tužilaštvo htelo da prikrije - tvrdila je odbrana.

Tužiteljka je na to odgovorila da je nepotrebno da u vreme preslušavanja snimaka odbrana non-stop komentariše i analizira bilo šta, jer je to rezervisano za završne reči.

- Ni ovi snimci, ni fotografije Jelenine povređene ruke nisu relevantni kao dokazi, niti kredibilni za radnje koje su opisane u optužnici, a koje se optuženom stavljaju na teret. Audio-zapis je suvišan s obzirom da postoji lična prijava nestanka - kazala je tužiteljka.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading