NAPAD U RESAVSKOJ Počelo suđenje bivšem telohranitelju Marka Vujoševića
foto Dejan Briza

Nikola Ivović je u opširnoj odbrani koja je trajala tri sata, istakao da ranjenog mladića ne poznaje i da je sa advokatom u odličnim odnosima. 

NAPAD U RESAVSKOJ Počelo suđenje bivšem telohranitelju Marka Vujoševića

Advokat Marko Vujošević 

 

- Kod Marka sam radio od 2018. godine. Čuvao sam ga godinu dana bez oružja i bio sam prijavljen kao administrativno-tehnički radnik. On me je potom preporučio firmi za obezbeđenje u Šapcu, pa sam ga, kao njihov radnik, čuvao još šest meseci s oružjem. Tehnički direktor ove firme i Marko su kao kumovi sarađivali, ali su zbog nekih problema prekinuli kontakt. Ne znam ništa o njihovim poslovima niti su mi poznati detalji svađe. Sa Markom sam ostao u odličnim odnosima i pre hapšenja mi je pozajmio 2.000 evra bez ikakve prizanice - rekao je Ivović i naveo da ga je šokirao događaj u Resavskoj i njegovo hapšenje.   

- Policija je 17. februara 2021. upala u moj stan. Oduzela mi je pištolj „glok“, zadužen u firmi za koji sam imao dozvolu za nošenje i deset kesica sa 8,39 grama kokaina. Drogu sam počeo da uzimam posle razvoda, kupio sam je isključivo za svoje potrebe u noćnom klubu u kojem sam radio vikendom kao obezbeđenje - izjavio je Ivović i istakao da nije dilovao drogu.

- Za 10 grama kokaina sam platio 400 evra. Kupovao sam uvek po 10 grama jer je tako povoljnije. Tada mi je momak od koga sam uvek uzimo igrom slučaja dao 10 kesica samo zato što drogu nisam poručio dan ranije. Taj kokain sam kupio dva-tri dana pre hapšenja i nisam ni stigao da ga koristim. Kada je policija upala kod mene u stan, dve kesice su bile na radnoj ploči u kihinji, jer sam se dvoumio da li da ih ponesem na jednu žurku. koja je bila te večeri. Ostale kesice uopšte nisu bile sakrivene. Svih osam sam stavio u kutiju sa šećerom. Ispalo je na kraju da mi je prodao 8,39 grama i da mi je zakinuo... To sam video u spisima, tek kasnije...  - rekao je optuženi što je u sudnici izazvalo smeh.  

Nikola Tutuš, koji je optužen da je iznajmio auto „ford fokus“, da je na njega stavio lažne tablice i da je vozio svog imenjaka u Resavsku ulicu i čekao ga posle pucnjave nije stigao da iznese odbranu, jer je probijen termin od tri sata predviđen za prvi dan suđenja. On se samo kratko na početku suđenja izjanio da nije kriv i da će izneti odbranu.   

Ivović je naveo da Tutuša poznaje od 2009. kada se doselio u Batajnicu, ali da nije imao nikakav kontakt s automobilom koji je on iznajmio.

- Zamolio me je da pitam vlasnika rentakar agencije da iznajmi auto i da račun plati naknadno. Kada je Nikola potpisao ugovor, svako je otišao svojim putem, a vlasnik mi je kasnije poslao poruku da je sve plaćeno - objasnio je prvooptuženi.

Advokat Aleksandar Popović, branilac Nikole Tutuša je rekao da su mnoge okolnosti oko veštačenja koje je radio Biološki fakultet u Beogradu sporne.

- Nejasno je zašto je policija iz Sremske Mitrovice slala uzorke Biološkom fakultetu kada je tragove uzimala Policijska uprava za Grad Beograd. Takođe je nejasno kako su se tragovi deteta od godinu i po dana našli na čauri metka - izjavio je Popović i najavio da će odbrana verovatno angažovati stručnog savetnika.   

 

Tintor: Osam grama droge

nije društvena opasnost!

Advokat Jugoslav Tintor tražio je ukidanje pritvora za svog branjenika tvrdeći da osoba za koju tužilac tvrdi da je njegov klijent - nije Nikola Ivović! On je naveo da odbrana ima dokaze koji pobijaju navode optužnice.

- Mi ovde sudimo za nanošenje teških povreda za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora, a ne za pokušaj ubistva kako je prvobitno izgledalo. Moj klijent je 16 meseci iza rešetaka, za pištolj je imao dozvolu, dok osam grama kokaina ne predstavlja društvenu opasnost - rekao je Tintor, ali je sud odbio njegov predlog.   

                        

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading