DVE NEDELJE ŽIVEO PORED MRTVOG OCA Bizaran slučaj u Novom Sadu podsetio na komšiju novinara Memedovića sa Dedinja! (FOTO)
Foto: Massnori Josida

Nakon što je se sinoć pojavila vest da je telo muškarca (59) u fazi raspadanja pronađeno u kući u Novom Sadu i da je njegov sin (27) živeo pored njega više od dve nedelje, taj bizaran slučaj mnoge je podsetio na postupak Slobodana Perišića, prvog komšije novinara i autora emisije "Sasvim prirodno" Jovana Memedovića, koji je 2019. godine 13 dana živeo pored mrtve majke u stanu na Dedinju. 

Podsetimo, leš muškarca u Novom Sadu nađen je u stanu u kojem je živeo sa sinom i forenzičari na njemu nisu pronašli povrede, zbog čega se veruje da je reč o prirodnoj smrti. 

Za ceo slučaj saznalo se kada su stanari primetili da već neko vreme nisu videli svog komšiju, ali ni njegovog sina. 

- Po zgradi u kojoj su živeli počeo je da se širi neprijatan miris. Komšije su odmah pozvale policiju, koja je pokušala da provali vrata stana, ali je tada mladić sam otključao i pustio ih da uđu unutra - rekao je izvor.

Policija je po dolasku zatekla telo muškarca, a sa sinom je obavljen razgovor.

- Iako se veruje da je u pitanju prirodna smrt, telo je poslato na obdukciju. Kada su policajci pitali mladića zašto nije prijavio smrt roditelja, on je rekao da se uplašio kad je video oca mrtvog. Rekao je da on nije imao zdravstveno osiguranje, zbog čega je mislio da će morati da snosi troškove sahrane, a za to, kako je tvrdio, nije imao novca - objašnjava izvor.

Nakon uviđaja policija je odnela telo, a mladić je prebačen na psihijatriju.

Tri godine ranije gotovo identičan slučaj potresao je Srbiju. Tada 35-godišnjem Slobodanu Perišiću preminula je majka Stevana (83), ali njenu smrt nije prijavio. 

Komšije: Slobodan je govorio da ne može više da trpi majku

- Nikada nigde nije radio. Znamo da je brinuo o teško pokretnoj majci. Nekoliko puta sam čula da je govorio da ne može više da je trpi i da vodi računa o njoj, valjda mu je bila naporna - kaže komšinica i dodaje da se Slobodan razveo od supruge i da su bili u lošim odnosima.

Kako su mediji tada pisali, Perišić nije želeo da prijavi smrt da bi nastavio da prima majčinu deviznu penziju od 1.700 evra.  

Sumnja se da je ona preminula 11. oktobra 2019. godine, a za slučaj se saznalo tek 13 dana kasnije. 

Slobodana je tada policiji prijavila bivša supruga Ružica, koja živi ustom dvorištu, ali u drugoj kući. Ona je, kako se pisalo, ispričala da bivšu svekrvu nije videla danima. 

- Kada je pitala Slobodana gde mu je majka, odgovorio je da je bolesna i da je u bolnici. Međutim, žena nije poverovala u to, a kada je u garaži videla sveže zakopanu rupu, posumnjala je da je Slobodan tu zatrpao mrtvu majku - rekla je tada Ružica za medije. 

Perišić kažnjen prekršajno

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu protiv Slobodana Perišića (54), koji je prošle godine bio uhapšen zbog sumnje da je svoju preminulu majku Stevanu (84) zakopao u garaži porodične kuće na Dedinju.

Perišić je za svoj bizaran postupak prekršajno kažnjen.

- Tužilaštvo je donelo odluku o odbacivanju krivične prijave, jer je utvrđeno da u njegovim radnjama nema elemenata krivičnog dela za koje bi se gonio po službenoj dužnosti. Protiv Perišića će se voditi samo prekršajni postupak - objasnio je naš sagovornik.

Kada je policija došla i pitala Slobodana s kim živi, odgovorio je: "S majkom". Na pitanje gde je ona, kao iz topa je rekao: "Umrla je". 

- Policajac ga je potom pitao gde je sahranio staricu, a on je izgovorio: „U garaži“, uz komentar da nije imao novca za sahranu. Službenici su mu potom objasnili da je mogao da se obrati za pomoć nekoj instituciji i da je imao mogućnost da država plati sahranu. Na to je rekao da nije znao za tu opciju i mnogo se uznemirio - rekao je sagovornik. 

Ubrzo je potvrđeno da je Stevana umrla još 11. oktobra te godine.

- Kad je preminula, sin ju je umotao u čaršav, stavio u krevet i pokrio. Posle nekoliko dana leš je počeo da zaudara, pa je mrtvu majku prebacio u kadu. Svakog dana je dolivao ledenu vodu i menjao led ne bi li sprečio da se telo raspadne. Međutim, ni to nije uspelo, jer je telo počelo da se raspada i da smrdi sve jače. Tada je odlučio da zakopa majčin leš u garaži. To je i učinio 20. oktobra. Majku je sve s čaršavom stavio u iskopanu rupu, a potom ju je zatrpao zemljom - objasnio je izvor.

DVE NEDELJE ŽIVEO PORED MRTVOG OCA Bizaran slučaj u Novom Sadu podsetio na komšiju novinara Memedovića sa Dedinja! (FOTO)

Foto: Printscreen/instagram

 

Komšije porodice Perišić, među kojima je i novinar Jovan Memedović, bili su zaprepašćeni. Memedović je, dok je trajao uviđaj, doveo pse kući i u čudu je bacio pogled na policajce. Međutim, tada nije želeo da komentariše slučaj.

Pratite nas i na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading