U TORBI KRIO ROMEA I JULIJU Putnik pokušao da prošvercuje više od 1.000 tompusa iz Pariza u Beograd! (FOTO)
Uprava carina

Prekršaj je otkriven kada je Srbin (44), koji je doputovao letom iz Pariza, preuzeo svoj prtljag sa karusela i uputio se ka izlazu.

Carinicima, koji su ga zaustavili u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, potvrdio je da sa sobom ne nosi ništa sem ličnog prtljaga.

Međutim, službeni pas, koji je specijalno obučen za otkrivanje duvana i duvanskih proizvoda, koji je takođe učestvovao u kontroli, odreagovao je na jedan od njegovih kofera, zbog čega je prtljag pregledan na skeneru.

Snimak sa skenera je pokazao je da se u koferu nalazi nešto što izaziva sumnju, pa je kofer otvoren i u njemu, pored nešto malo garderobe, pronađeno je i 1.055 kubanskih cigara.

Najviše je bilo tompusa marke "Cohiba Habana Montecristo" - čak 465 komada, potom 325 tompusa iz ograničenih serija marki "Cohiba" i "H.Upmann", 125 cigara robnih marki "H.Upmann" i "Romeo i Julija", kao i 140 tompusa bez oznake o robnoj marki. 

Veštačenjem će biti utvrđeno da li je reč o originalnoj ili krivotvorenoj robi, a protiv osumnjičenog će biti pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading