ODLOŽEN POČETAK POSTUPKA PROTIV BIVŠEG ČELNIKA GROCKE Dragoljub Simonović se razboleo i nije došao na suđenje
Foto: Alo.rs

Njegov branilac obavestio je sudiju Ljudmilu Miljković da je Simonović bolestan, a ona je naložila da u roku od osam dana dostavi medicinsku dokumentaciju, koja to dokazuje.

Drugoptužena Biljana Bokalović Đorđević došla je na suđenje, ali se nije pojavio njen branilac. Na dnevnom redu današnjeg pretresa trebala su da budu uvodna izlaganja, a sledeći je zakazan za sredinu februara.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u oktobru je podiglo optužni predlog protiv Simonovića i Đorđevićeve, zbog sumnje da su nezakonitim postupanjem u decembru 2018. godine prouzrokovali štetu opštinskom budžetu u iznosu od 11.647.035 dinara.

Užas u Beogradu: Nesrećna žena primljena u bolnicu - Alo.rs

 

Sumnja se da se on suprotno odredbama Zakona o budžetu doneo rešenje kojim se odobrava isplata godišnje nagrade za 2018. godinu zaposlenim, imenovanim, postavljenim i izabranim licima u Opštini od po 50.000 dinara. Biljana Đorđević se sumnjiči da je nezakonitim postupanjem prouzrokovala štetu budžetu Grocke u iznosu od 3.993.000 dinara, jer je donela rešenje kojim se odobrava isplata jednokratne pomoći zaposlenim i postavljenim licima na osnovu kojeg je istog dana iz budžeta opštine izvršena isplata ukupnog bruto iznosa od 3.993.000,00 dinara.

U optužnom predlogu tužilaštvo je predložilo da sud Simonovića osudi na kaznu od dve i po godine zatvora, a Biljanu Đorđević na šest meseci zatvora. Predloženo je i da sud oboma izrekne meru zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti koje se odnose na raspolaganje, korišćenje, upravljanje, rukovanje i čuvanje javne svojine i raspolaganje novčanima sredstvima - Simonoviću u trajanju od pet godine, a Biljani Biljani Đorđević od tri godine.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading