DETALJI POLICIJSKE AKCIJE EGZODUS KOD SUBOTICE Talibanski snajperista vođa krijumčarske grupe „313“! Ime dao po zloglasnom bataljonu
Foto: Printscreen/Foto: Alo!

Radna grupa za borbu protiv krijumčarenja ljudi i iregularnih migracija juče je na području Radanovačke šume kod Subotice pronašla 109 iregularnih migranata, od kojih je 25 bezbednosno interesantnih osoba. Za dvojicom su bile raspisane poternice zbog najtežih krivičnih dela i terorizma!

Kako Alo! saznaje, policijska akcija je nosila kodno ime „Egzodus“. U ovoj operaciji slobode su lišena dvojica opasnih terorista, od kojih je jedan bio talibanski snajperista!

DETALJI POLICIJSKE AKCIJE EGZODUS KOD SUBOTICE Talibanski snajperista vođa krijumčarske grupe „313“! Ime dao po zloglasnom bataljonu

Foto: privatna arhiva

 

- Među pronađenim migrantima otkrivena su dva lica koja potražuju svetske policije zbog više različitih krivičnih dela. Tokom akcije policija je pretragom terena pronašla automatsku pušku sa dva pripadajuća okvira i municijom, kao i manju količinu marihuane - saopštio je MUP, i naveo da će protiv svih biti preduzete mere u skladu sa zakonom, a da će iregularni migranti koji nisu bezbednosno interesantni biti prebačeni u prihvatne centre.

DETALJI POLICIJSKE AKCIJE EGZODUS KOD SUBOTICE Talibanski snajperista vođa krijumčarske grupe „313“! Ime dao po zloglasnom bataljonu

Foto: MUP Srbije

 

Kako saznajemo, dvojica terorista koji su pronađeni juče u kampu kod Subotice su Mer Hamza za kojim je Francuska izdala poternicu zbog krivičnih dela iz oblasti terorizma i Abdul Basir Hasani, snajperista poznat pod nadimkom Kapetan, i, jedan od vođa krijumčarske grupe „313“ nazvane po zloglasnom avganistanskom bataljonu Badri 313. Za njim su bile raspisane poternice država EU, takođe zbog terorizma.

Kamp u Subotici kojim su rukovodili koristili su za krijumčarenje ljudi, a po svemu sudeći imali su i stražare s automatskim puškama.

Opremili ih Ameri, bliski s Al Kaidom!

Badri 313 predstavlja talibansku elitnu vojnu jedinicu, koja ja opremljena sa savremenim naoružanjem. Nose puške M4 proizvedene u SAD-u, uređaje za noćno osmatranje u američkom stilu, pancire, taktičke štitnike za kolena i taktički radio.

Evidentno je da su talibani nabavili najsavremeniju opremu za bataljon od odlazeće američke vojske, ali je još uvek enigma ko ih je obučavao. Navodno su usko povezani s mrežom Hakani, koja im je navodno omogućila obuku. Ova jedinica označena je kao „kritična” u preuzimanju Avganistana.

Prema dostupnim informacijama, mreža Hakani ima važnu poziciju u talibanskoj vojsci, a navodno su i Hakani i Badri ideološki blisko povezane s Al Kaidom.

Pripadnici radne grupe sproveli i akciju pojačane kontrole na teritoriji Horgoša, gde su pronašli 93 migranta koji će biti prebačeni u prihvatne centre. Akcije su sprovedene u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju iregularnih migracija, u saradnji sa novosadskim odredom Žandarmerije, Upravom granične policije i Višim javnim tužilaštvom u Subotici.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading