MONSTRUOZNO Očuh tukao dete od dve godine do smrti!
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Zaječarska policija uhapsila je Miloša N. (24) iz okoline Vlasotinca zbog sumnje da je nasmrt pretukao dvogodišnju pastorku Petru! Lisice su stavljene i majci Jeleni T. (22), iz zaječarskog sela Grljan, koja se tereti za zanemarivanje i zapuštanje deteta!

MONSTRUOZNO Očuh tukao dete od dve godine do smrti!

Printscreen

 

Slučaj je otkriven prekjuče oko 15 časova, kada je u Zdravstveni centar Zaječar, na dečje odeljenje, uletela mlada žena noseći na rukama devojčicu bez svesti. Lekari su odmah reanimirali dete i pokušavali da je spasu. Tražili su i da se spremi sanitet koji bi devojčicu hitno prebacili u niški Klinički centar. Nažalost, sat vremena kasnije je preminula.

Psu vezao noge, pa ga tukao!

Po priči komšija, očuh Miloš N. poznat je policiji odranije. Miloša je čak jednom prijavio i penzionisani policajac zbog zlostavljanja psa.

- Miloš je psu kanapom zavezao noge da ne može da hoda. Zatim je tog psa tukao i bacio u obližnje dvorište jedne napuštene menze, gde ne prolaze ljudi. Pas je cvileo i zavijao, Miloš ga je šutirao, a zatim ga ostavio tu da umre od gladi i žeđi. Srećom, komšija je to video, oslobodio kuče i prijavio Miloša - saznajemo od komšija.

- Dete je u zaječarskoj bolnici podleglo teškim povredama koje joj je, kako se ispostavilo, naneo očuh. Majka je znala da njen vanbračni suprug tuče dete, ali to nikada nije prijavila nadležnima. Kada su je pitali kako je povređena, rekla je da je pala - kaže izvor Alo! blizak istrazi.

Milošu i Jeleni određen je pritvor do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Zaječaru.

Deda: Unuka (7) sam izbavio od monstruma

Nebojša Vladulović, deda dvogodišnje devojčice koju je očuh ubio batinanjem, skrhan bolom, kaže da je Jelena napustila njegovog sina pre nekoliko meseci i s decom pobegla kod Miloša.

- Jelena T. je bila udata za mog sina sa kojim je dobila troje dece. Živeli su zajedno sedam godina, a onda je ona pre nekoliko meseci napustila mog sina i pobegla sa decom. Ja sam čuo da je njen novi muž najstarijeg unuka tukao, bacao o zemlju, udarao ga o zid i odmah sam ga doveo ovde u Grljan. Taj unuk se zove Dušan i ima sedam godina. On je sada kod mog sina, kao i njihova ćerka, petogodišnja Dunja. Sa majkom Jelenom je bila samo Petra. Pre mesec dana sam je video poslednji put, juče sam hteo da je vidim, ali mi je snaja nije donela. I sad ću da je vidim u sanduku - priča deda Nebojša.

Prema rečima komšija, ovaj mladi par se pre tri meseca doselio u jednoiposoban stan u Ulici Streljačka broj 15 u Zaječaru, gde su živeli kao podstanari. Kada su se upoznali, žena je već imala ćerkicu.

- Oni žive baš blizu nas. Nismo se družili, samo smo im se javljali u prolazu. Iz njihovog stana nikada nismo čuli ni viku ni svađu. Nije se čuo čak ni plač deteta. Poslednjih deset dana nisu ni bili ovde. Bili su ili u Grljanu kod njenih ili kod njegovih u Vlasotincu. Došli su juče, a odmah po podne se desila ova užasna tragedija - kažu komšije.

MONSTRUOZNO Očuh tukao dete od dve godine do smrti!

Printscreen

 

Otac: Jelena je zaključavala decu

Nemanja Vladulović, otac ubijene devojčice, kazao je za medije da mu je policija saopštila šta se dogodilo.

- Dok smo bili zajedno, Jelena je zaključavala decu u stanu i odlazila. Ja sam ih otključavao kad dođem sa posla. Miloš mi je i sina tukao i bacao, pa sam išao da ga spasem. Obilazio sam ih, ali u kuću nisam ulazio - rekao je Nemanja, kome je sud dodelio dvoje starije dece na starateljstvo.

Kako navode, nisu znali šta se dogodilo sve dok im u neko doba na vrata nije zakucala policija.

- Oko 18 sati su došli kod nas i pitali da li smo nešto čuli. Nismo uopšte znali o čemu se radi. Bili smo šokirani jer mi stvarno, valjda zbog pojačanog televizora, nismo čuli ništa. Onda su policajci otišli u njihov stan i tamo se zadržali do 21 sat. Bilo je, čini mi se, više od desetak policajaca i inspektora - kaže nam jedan komšija.

- Istraga treba da pokaže čime je sve dete tučeno. Postoji sumnja da je koristio i neke predmete, pa čak i da joj je udarao glavu o zid. Pronašli smo i delove iscepane dečje garderobice, ali i iščupanu kosicu! Na osnovu materijalnih dokaza, otkrili smo i da je dete bežalo od osumnjičenog - kaže izvor Alo! iz istrage.

Od batina joj pukla jetra!

Viši javni tužilac u Zaječaru doneo je naredbu da se u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu izvrši obdukcija tela dvogodišnje devojčice da bi se utvrdio uzrok smrti deteta. Kako se nezvanično saznaje, obdukcija je pokazala da dete ima više povreda glave, od kojih je jedna bila smrtonosna. Osim toga, konstatovan je i rascep jetre!

Kako nezvanično saznajemo, majka je prilikom hapšenja plakala, a očuh ćutao. Njima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti privedeni na saslušanje u tužilaštvo.

Centar za socijalni rad: Nije bilo prijava za nasilje

Centar za socijalni rad u Zaječaru saopštio je juče da je porodica nastradale devojčice bila na evidenciji centra po raznim osnovama još od 2016. godine, ali da do sada nije bilo prijava za nasilje u porodici.

- Centar naglašava da u dosadašnjem radu sa porodicom nije bilo prijava za zanemarivanje i zlostavljanje dece, niti je neko od roditelja bio prijavljivan za nasilje u porodici u odnosu na decu - kaže se u saopštenju.

 

Policajci su ga u nekoliko navrata pitali zašto je pretukao nedužno dete, a on je nakon duže ćutnje priznao zverstvo i tiho rekao: „Plakala je. Nerviralo me je uvek kad plače. Nisam je mnogo tukao“.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading