PET PORODICA OSTALO BEZ KROVA NAD GLAVOM Strahovita eksplozija uništila zgradu u Tršćanskoj ulici u Zemunu (FOTO/VIDEO)
Foto: Alo

Pet osoba je prebačeno na VMA, a među njima i dve devojčice od četiri i sedam godina nakon što se juče ujutru u stambenoj zgradi u Tršćanskoj ulici u Zemunu dogodila eksplozija. Pukom srećom, niko nije teže povređen, ali su mnogi ostali bez svega što su za života stekli!

Eksplozija je odjeknula nešto pre sedam sati i totalno uništila svih pet stanova u zgradi. Bila je toliko jaka da je izbila blindirana vrata iz zida i prozore iz štokova. Iako se sumnjalo da je eksploziju izazvalo curenje plina iz boce, tačan uzrok pokazaće istraga koja je u toku.

Vatrogasne ekipe brzo su reagovale. Odmah su evakuisali stanare i ugasili požar koji im je uništio domove. Komšije iz okolnih zgrada u svoje stanove su sklonili decu i starije da se ne bi mrzli dok traje policijski uviđaj.

Ana Butulija, stanarka ove zgrade u Zemunu, opisala je za Alo! pakao kroz koji su prošli njena porodica i komšije.

- Jutros nas je probudila jaka detonacija. Zatresla se cela kuća, pa sam prvo pomislila da je neki jak zemljotres. Pozvali smo vatrogasce i policiju i oni su stvarno brzo došli. Stan u prizemlju je potpuno uništen, naši stanovi su natopljeni vodom. Ovde ukupno ima pet stanova, svi su vlasnički. Jedino je sreća što niko nije stradao - kaže ona, i dodaje da su u stanu na prvom spratu u trenutku eksplozije bili majka sa decom i njihov deda.

- Vatrogasci su morali da razvaljuju vrata od zgrade, jer je bilo krša i sve je bilo blokirano. Neki ljudi su prevezeni u bolnicu, ali to je da se vidi da li su se nagutali dima. Nisam videla da je bilo ko povređen. Svi su u redu, ali je ogromna materijalna šteta... Svi stanovi su uništeni. Bićemo gde ko može zasad. Nadamo se da ćemo moći i da iznajmimo neki stan za prvo vreme - rekla je Ana.

Mislio sam da je zemljotres

Đorđe Maksimović, deda devojčica koje su bile u zgradi u vreme eksplozije plinske boce u Zemunu, rekao je za medije da se zgrada tresla kao da je bio zemljotres.

- Svi prozori su popucali od velike eksplozije. Vatrogasci su nas vadili. Kroz hodnik nije moglo da se siđe dole, sve je bilo u dimu. U ovoj kući živi pet porodica. Niko nije povređen, na sreću. Moje unuke od četiri i sedam godina su mi došle u goste s majkom, mojom ćerkom. Sve su prevezene na VMA na inhaliranje i sad su dobro - rekao je Đorđe

Dok je ona razgovarala sa nama, pristigla je i baka Stana, vlasnica stana u kome se eksplozija dogodila.

- Ne znam šta se desilo, bila sam kod sestre, a sad gledam uništenu zgradu. Bitno je da nema povređenih - sva u šoku i s očima punim suza priča Stana koja je stan kupila prošle godine.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading