OPSADNO STANJE U POŽAREVCU Nastavljeno suđenje ''Magnetu za žene'' - Bojan Dragičević pod budnim okom policije! (VIDEO)
Foto: Alo! arhiva

Posle 15 godina od upada u zlataru „Majdanpek“ u Požarevcu iz koje je 10. novembra 2008. odneto 2,7 kilograma zlata, vrednog 6,3 miliona dinara, Dragičević je doveden iz zatvora u Padinskoj Skeli s lisicama na rukama i lancima na nogama. 

Optuženi tvrdi da je u Požarevcu bio 2012. u gostima kod rođaka, a da je u vreme pljačke bio kod roditelja u Kladovu. Na pitanje tužioca da li je koristio hirurške rukavice dok je bio u Požarevcu kratko rekao „ne“.  

Posle pljačke zlatare je nađeno parče hirurške rukavice sa biološkim tragovima nepoznate osobe. Radi upoređivanja tragova, od optuženog su uzeti DNK profil i bukalni bris 14. novembra 2019, ali u sudskim spisima, prema rečima advokata Slavka Petrića, nema dokumentacije o tome.

''Od Bojana je uzet bukalni bris 11 godina posle pljačke u Policijskoj upravi Novi Sad, kada je uhapšen, ali nigde nije navedeno za koju svrhu. Okrivljeni nikada nije dao pristanak što je osnovni uslov da se njegov DNK profil čuva i koristi u određenom slučaju niti je postojala naredba da se od njega uzme bukalni bris za ovaj postupak'', rekao je Dragičevićev pravni zastupnik. 

''Posebno napominjem da nije tačan iznos utvrđenog stanja nakita i da se radi o popisu iz knjigovodstvenih spisa što ne mora da odražava stavrno stanje u zlatari. Tvrdimo da popis zaliha nije sačinjen 10. novembra 2018. godine, kako je navedeno, već mnogo kasnije, što je vidljivo po pečatu na strani 10 ovog popisa'', istakao je branilac Petrić.

Optuženi Dragičević: ''Ne smetaju mi lanci''

Advokat Slavko Petrić je pre početka suđenja zamolio sudiju Sonju Jovanović da stražari optuženom skinu lisice i bukagije koje su zveckale dok je ulazio. Međutim, Dragičević se nije žalio: „Ne treba. Ne smeta mi.“ Zamolio je samo jednog stražara da mu iz džepa vojničkih pantalona izvadi podsetnik s ispisanom odbranom. Do kraja suđenja je bio vezan, a iznad glave su mu stajala četvorica stražara, dok je jedan bio na vratima sudnice, a šesti sedeo u publici. 

Podsetimo, Bojan je bio na evropskoj listi najtraženijih begunaca. U Šibeniku je s plastičnim pištoljem, usred bela dana, dva puta opljačkao istu banku. Uz pomoć ortaka je prvi put odneo 47.000 evra, a drugi put 66.000 evra. Krio se sedam godina, a uhvaćen je 2012. u BiH i izručen je Hrvatskoj.

SUĐENJE ZA SVIREPU LIKVIDACIJU PORODICE ĐOKIĆ Džonić uputio uvrede Gordaninom ocu, obratio se i Goranovoj majci (FOTO)

OPSADNO STANJE U POŽAREVCU Nastavljeno suđenje ''Magnetu za žene'' - Bojan Dragičević pod budnim okom policije! (VIDEO)

Foto: Alo! arhiva

 

Osuđen je na četiri godine i dva meseca i upućen je u Lepoglavu. Posle godinu i po dana je pobegao iz najstrože čuvanog odeljenja, skokom kroz prozor. Doskočio je na parkirano vozilo radnika zatvora i otrčao, ali je istog dana uhvaćen.

U aprilu 2014. premešten je u zatvor Puli, odakle je pobegao za vreme šetnje. Preskočio je zid visok oko četiri metra. Policajka je zapucala tri puta u vazduh i dvaput prema njemu, ali ga je promašila.

Od 2014. se aktivno tragalo za njim, a hrvatska policija je sarađivala s kolegama iz Srbije, BiH, Slovenije, Austrije, Švedske, Holandije, kao i s američkim šerifima sve do 2019, kada je uhapšen u Novom Sadu.

Imajući u vidu koliko je teško bilo uhapsiti ovog pljačkaša i jednog od najtraženijih begunaca, te izvesti ga pred lice pravde za počinjena krivična dela, ne treba da čudi činjenica što su ga jake policijske snage bile u njegovoj pratnji do zgrade Višeg suda u Požarevcu.

Suđenje Bojanu Dragičeviću se nastavlja 4. maja saslušanjem svedoka i stečajnog upravnika zlatare.

Žene bi mu, da su policija, sve oprostile!

Kada se pojavila vest da policija traži pomoć građana da uhapsi Bojana, Fejsbuk se usijao!

„Zgodan“, „Ima kod mene slobodna soba, dobrodošao je“, „Opaaaa, nadam se da će me pitati za pomoć“, „Dođi kod mene ako ovo čitaš, sakriću te pod jorgan“, „Njima je utekao, ali meni ne bi“, „Prezgodan da bih ga prijavila“, „Da sam policija, sve bih mu oprostila“... - pisalo je u komentarima.  

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading