SVI SMO BILI NA NOGAMA KAD JE NESTAO! Komšije otetog Aleksandra u šoku: Jedna stvar im je posebno čudna
Foto: Alo/Ustupljene fotografije

Aleksandra Lazića iz Borče koji je kidnapovan u decembru prošle godine oteli su, kako se sumnja, Miloš S. (23), Marko Z. (27) i Aleksa A. (24), a komšije kažu za medije da su do danas bili ubeđeni da je svojevoljno otišao.

Ostala bez ćerke

Naime, Lazić je na dan otmice krenuo u šetnju i javio se majci, ali se više nije vratio.

- Ona je sad ovde ostala sama, nije joj lako. Jednu ćerku je izgubila pre par godina, a druga ne živi u Beogradu, iako dođe da je obiđe. Aleksandar je bio tu, pored nje, a sad ni njega nema - kažu komšije Lazićeve majke za medije i dodaju:

- Kad je nestao bili smo svi na nogama, policija je prve dve nedelje svaki drugi dan bila ovde i raspitivala se, ali niko od nas nije video nikakvu otmicu i nismo mogli da pomognemo.

Tukli su ga i pretili da će ga ubiti i iseckati na komade! - Alo.rs

Prema njihovim rečima sve vreme su mislili da je sam otišao, a jedna stvar im je posebno bila čudna.

- Delovalo je kao da je i majka odustala, dve nedelje je sve molila za pomoć i onda ništa, nema ni nje ni policije. Slabo smo je posle i videli, neće ni da priča o tome nikome. Nadamo se samo da niko više nije u opasnosti i da će se Aleksandar vratiti, ali niko više ni u šta ovde ne veruje - kažu komšije.

Otmičari

Trojica otmičara, Miloš, Marko i Aleksa nalaze se u pritvoru, a terete se za krivično delo otmica za koje je zaprećena kazna zatvora od 5 do 18 godina. Međutim, kako je Kurir saznao, Miloš S. je već osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva.

- Miloš S. je u februaru 2018. godine teško povredio Aleksandra J. koji je jedno vreme bio i u komi, a na telu je imao više od 100 šavova. On ga je napao mačetom u Velikom selu i skoro ga ubio. Zbog toga su organizovani i protesti protiv nasilja - kaže izvor beogradskog medija.

On je prošle godine pravosnažno osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva, a dok je čekao da ode na izvršenje kazne oteo je Lazića kome se od tada gubi svaki trag.

Miloš je i sin otimičara.

- Njegov otac je taksista Slobodan Stojković, koji je oteo suprugu vlasnika "Planeta sporta" Zorana Boškovića, Svetlanu Bošković u febraru 2014. godine - kaže izvor.

Miloš, Marko i Aleksa se terete da su 3. decembra 2022. godine, oko 14 časova zajedno sa više nepoznatih lica, po prethodnom dogovoru, silom odveli Aleksandra Lazića i zadržali ga više od 10 dana, u nameri da njega ili nekog drugog prinude da nešto učini, ne učini ili trpi.

Lazić je, da podsetimo, u vreme nestanka odnosno otmice bio u kućnom pritvoru sa nanogicom i to zbog trgovine narkoticima.

- Imao je problema sa zakonom, a nanogicu je imao nekoliko meseci i imao je dozvoljeni šetnju između 14 i 15 časova. Otmičari su to, verovatno, ispratili i oteli ga ispred kuće u Borči - rekao je izvor.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading