AVOKAT ZORA DOBRIČANIN Može da bude pušten ili da ostane u bolnici ali i treba da se proveri da nije pod uticajem sekti
Foto: printscreen/tvK1

S obzirom da se svakako ne može reći da je normalno ni uoubičajeno, niti spada u dečju igru i egzibicionizam, činjenica da dođe u školu i ubije desetoro ljudi, uglavnom svoje vršnjake. Normalno i logično je bilo očekivati da bude smešten u zdravstvenu ustanovu radi ispitivanja njegovog psihičkog zdravlja", rekla je Dobričanin.

Dodala je da, kada ispitivanje bude završeno, on može u zavisnosti od rezultata ispitivanja da bude pušten ili da ostane u bolnici, na određeno vreme ili trajno.

AVOKAT ZORA DOBRIČANIN Može da bude pušten ili da ostane u bolnici ali i treba da se proveri da nije pod uticajem sekti

Printscreen

 

 

Dodala je da se u situacijama kada su deca, loša, nevaspitana i kada su problematična uglavnom priča da su za to odgovorni roditelji, što kako kaže, ne mora da bude tačno.

"Mislim da ne treba previše apelovati na to da se sankcionišu roditelji. Dovoljna je i njima kazna što se ovo desilo. Međutim, svako ko ima oružje mora da bude svestan odgovornosti koju mu ta privilegija donosi", rekla je Dobričanin.

Objasnila je da oružje mora da se čuva na zakonom propisan način i da u svakom trenutku bude pod kontrolom i nadzorom vlasnika.

"Oružje ne sme da bude dostupno trećem licu. Posebno ne deci. Oružje se drži otvoreno, raspakovano. Šaržer mora biti odvojen od tela. Ono nikako ne sme da bude lako dostupno", rekla je Dobričanin.

AVOKAT ZORA DOBRIČANIN Može da bude pušten ili da ostane u bolnici ali i treba da se proveri da nije pod uticajem sekti

Foto: Alo/ilustracija

 

 

Navela je da je policija zadužena da kontroliše na koji način vlasnici drže oružje.

"Jako je mali broj krivičnih dela koji su izvedena oružjem koje je izdato na dozvolu", otkrila je Dobričanin.

Dodala je da su osobe koje mogu da poseduju oružani list, pred zakonom čisti građani, i dodala da smatra "da zbog ekstremnog slučaja poput ovog" ne treba zabraniti svima da poseduju oružje.

"Podržavam češću kontrolu čuvanja oružja. Jer se možda ljudi vremenom opuste", navela je Dobričanin.

Istakla je da se postavlja pitanje na koji način je K.K. došao u posed oružja, kao i da je potrebno ustanoviti i nivo odgovornosti roditelja.

"Ja razumem da su uhapsili i oca zbog pritiska javnosti, ali nisam sigurna da njegova odgovornost i u kojoj meri postoji", rekla je Dobričanin.

Naglašava da je potrebno ispitati kontakte K.K, jer je potrebno ispitati da li mu je neko davao nasilničke ideje, i ocenila da joj deluje ''da je on delovao pod uticajem sekti''.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading