"UBICA NAM JE DOLAZIO U KUĆU, ĆERKA JE ŽIVA JER ME NIJE POSLUŠALA" Emotivna reakcija majke učenice koja je izbegla krvavi pir na Vračaru
Foto: Alo/Printscreen

"Moja ćerka i ubica su bili u platonskoj vezi dva meseca. Svake noći su razgovarali po dva sata. Bila je na njegovoj monstruoznoj listi za ubistvo. U sredu je imala časove u popodnevnoj smeni, ali je morala da dođe u ujutru u školu za pripremu za takmičenje. Nije joj se dalo da ide iako sam joj rekao da treba.Srećom, nije me poslušala. Zato je danas živa, a ja ne mogu ni da dođem Muka mi je od života, iako sam presrećna što je ona pored mene“, ispričala je Tatjana Savarese, majka učenice koja se našla među imenima na spisku 13-godišnjeg ubice Koste K. ., koji je u sredu u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio osmoro svojih školskih drugova i školskog obezbeđenja. Sa sobom je poneo četiri molotovljeva koktela i dva pištolja u smrtonosnom pohodu.

- Posle svega, ćerka mi je rekla: 'Neću da živim, niti da izlazim'. Mnogo smo plakali. Bila je bliska nekima od žrtava. Nikada nećemo preboleti ovu divnu decu - priča potresena majka koja se već obratila psihologu za pomoć jer sama teško podnosi celu tragediju, a ne zna ni kako da pomogne svom detetu. Devojka je, iako u ogromnom šoku, smogla snage da sa drugaricom ode da zapali sveću za svoje kolege.

"Ovo je druga najtragičnija stvar koja se desila u mom životu. Prva je kada mi je otac iznenada preminuo na rukama u 23. godini", kaže Tatjana, poslovna žena.

Foto: Alo/ilustracija

 

Njena ćerka, koja ide u osmi razred iste škole, inače najelitnije škole u ​​Beogradu u koju idu deca diplomata, i Kosta su u januaru zajedno bili u jezičkom kampu u Francuskoj. Tu su bili deset dana. Tatjana je potom upoznala Kostine roditelje dok su čekali decu u povratku.

"Moj utisak je da su to potpuno normalni ljudi. Siguran sam da je dečak bio voljen i da nije zlostavljan. Nije tačno da nisu razgovarali sa njim. Ni danas, posle tragedije, nemam negativan stav prema njima, mada vidim da drugi rade. A zašto je počinio masakr? Nisam vernik, ali verujem da postoji nešto više od nas. Neki se jednostavno rađaju zli, kaže ona sa puno gorčine.

Priča da se na povratku iz kampa dogodila 'platonska simpatija' između njene ćerke i Koste. Povremeno su se sastajali, nekoliko puta išli u bioskop. Sačekao bi je ispred zgrade, činio joj se kao običan dečak, ništa drugačije.

„Kćerki je bio zanimljiv, njih dvoje bi svako veče po dva sata pričali na mobilni. Bila bi u svojoj sobi. Nisam znala o čemu pričaju, a kada sam je pitala šta pričaju toliko, govorila bi mi da je pričao ludosti i da joj je zato zanimljiv, ali to nije bilo ništa ozbiljno ili zabrinjavajuće. Nikada joj nije rekao da je zaljubljen u nju niti da ima emotivne izlive. Intuicija mi je na momente govorila da nije dobro dete, ali to nisu bile neke ozbiljne misli“, otvorena je majka i dodaje da je dečak bio „sav uspravan“, otmen, bez poroka.

"Bio je veoma strog prema porocima, bukvalno nije mogao da ih trpi. Moja ćerka je napolju zapalila cigaretu, a on se toga plašio, pa joj nije 'dozvoljeno' da puši pred njim."

Devojčici nikada nije rekao da ide u streljanu, ali i da jeste, kaže nam majka, to joj ne bi ništa značilo: „Ni meni to ne bi bio alarm" iskrena je ona.

Inače, danas je saopšteno da je maloletnik ubica trenirao airsoft – igricu za odrasle u kojoj nose replike pravog oružja, ali ne koriste municiju, već lopte punjene vazduhom. Među modelima za ovaj sport su kalašnjikovi, puške i snajperi. Otac ga je dovodio na treninge i zajedno su trenirali.

Posle izvesnog vremena, ćerkin „odnos” sa Kostom se zaoštrio.

"Negde u martu mi je rekla 'Ja sam ga oterala. Tako je dosadan. Ne mogu da imam takvu obavezu, premlada sam'. Bilo mi je sasvim u redu. Oni su još deca. Moja ćerka je zatvorena, drugačija od mene. Iskreno ću vam reći, nije mi delovao posesivan, već kao normalan tinejdžer. Nikada posle nisam čula da je pokazao da ima problem sa tim, mislili smo da je prihvatio", kaže majka, kojoj je posebno neshvatljivo da ga je saosećala devojka za koju je poznavao.

Zamenik načelnika beogradske policije Veselin Milić rekao je da je dečak dao izjavu u prisustvu predstavnika Centra za socijalni rad i advokata i rekao da je „zanemaren od društva i da je izopšten iz komunikacije, interakcija, sve što je neko mogao da ima dete' i to ga je navelo na neka razmišljanja i radnje da uradi ono što je uradio.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading