blažić
Foto: Printscreen/Foto: MUP/Printscreen

Pola familije iza rešetaka! Tinejdžeru B. G. (19), bratu od ujaka Uroša Blažića (21) koji je počinio stravičan masakr u okolini Mladenovca, određen je pritvor zbog istrage oko oružja kojim je počinjen zločin! Pored Blažića, u prethodnom periodu lisice na ruke stavljene su njegovom ocu Radiši Blažiću (54), ujaku G. G., a sada i bratu!

Kako saznajemo, tinejdžer je uhapšen nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, a na osnovu novih činjenica utvrđenih u istrazi koja je u toku protiv Blažića, njegovog oca i ujaka, koji su takođe prethodno uhapšeni.

UHAPŠEN I BRAT MONSTRUMA IZ MLADENOVCA Cela familija naoružana do zuba!

Foto: Printscreen

 

- B. G. je uhapšen u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se odnose na poreklo oružja, municije i eksplozivnih sredstava koje je okrivljeni U. B. koristio prilikom izvršenja krivičnih dela koja mu se stavlja na teret, odnosno koje je pronađeno prilikom pretresa objekta koje su koristili okrivljena lica - navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, a kako dodaju, posle saslušanja njemu je određen pritvor do 30 dana.

Tražio taksisti da ga vozi kod ujaka posle masakra

Nakon što je počinio masakr, Blažić je oteo taksistu Dragoslava A. (58) i devojku J. A. (19) koja je bila u vozilu. Držeći bombu u rukama zahtevao je od vozača da ga vozi do sela Vinište u kojem žive njegov ujak i brat, koji su sada uhapšeni. Devojka je uspela da se spase rekavši da je trudna, dok je taksista uspeo da smiri pomahnitalog mladića i spase njihove živote.

Podsetimo, nekoliko dana posle masakra u kojem je ubijeno osmoro mladih i ranjeno njih 14, najpre su lisice na ruke stavljene Radiši Blažiću, jer je u kući u kojoj je živeo pronađeno oružje, municija, ali i vozilo koje je koristio njegov sin prilikom zločina.

Otac monstruma iz Mladenovca

Radiša Blažić MUP

 

- Prilikom pretresa objekta koje koristi osumnjičeni Radiša, nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, punjenje za municiju, jedan pištolj i jedan revolver, 850 grama baruta koji predstavlja eksplozivnu materiju, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje - navodi izvor.

Određen mu je pritvor do 30 dana, a krajem maja lisice na ruke stavljene su i Uroševom ujaku G. G., u čijoj kući je monstrum inače boravio dok se skrivao od policije. On je uhapšen takođe u toku istrage zbog utvrđivanja porekla oružja koje je njegov sestrić koristio dok je sejao smrt.

Uroš Blažić se tereti da je samo 24 sata posle masakra u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru počinio zločin kada je nasumično pucao po ljudima u selu Malo Orašje i Dubona, nedaleko od Mladenovca.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading