MONSTRUMU IZ MLADENOVCA ZABRANILI POSETE ZBOG PREBIJANJA CIMERA Uroš Blažić (21) snosi posledice zbog napada na drugog pritvorenika
Foto: Alo/Društvene mreže

Prestao da divlja! Uroš Blažić (21) iz Dubone, koji je počinio stravičan masakr u okolini Mladenovca, ubivši devetoro mladih, kažnjen je zbog napada na cimera iz ćelije! Blažić je izudarao J. S., jer mu je smetao zbog hrkanja, a posle svega, vraćen je u grupnu ćeliju i ne usuđuje se više, prema rečima izvora, ni da progovori!

Uroš Blažić je 4. maja počinio stravičan zločin kada je iz automatskog oružja sejao smrt po selima Dubona i Malo Orašje. Ubio je osmoro mladih, a njih 14 ranio. Nažalost, posle skoro mesec dana borbe lekara jedan od ranjenih mladića je preminuo.

Posle hapšenja Blažić je smešten u Specijalnu bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu, zbog veštačenja, a zatim je prebačen u pritvor u Smederevu. Isto veče nasrnuo je na svog cimera J. S., jer je, kako je rekao, mnogo hrkao.

Oteo taksistu i pretio mu bombom

Samo 24 sata od stravičnog masakra u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, Uroš Blažić je ubio najpre petoro mladih u Malom Orašju, a zatim je još troje u Duboni. Posle zločina oteo je taksistu i njegovu stranku i uz pretnje bombom tražio je da ga vozi kod ujaka u Vinjište. Taksista je zahvaljujući iskustvu i pribranosti uspeo da ga nagovori da poštedi njega i devojku koju je vozio u Ub.

- Posle napada na cimera odmah je izdvojen od ostalih pritvorenika i prebačen je u samicu. Zbog napada na cimera protiv njega je bio pokrenut disciplinski postupak. Po odluci sudije za prethodni postupak Višeg suda u Smederevu izrečena mu je disciplinska kazna ograničenja posete za sve članove porodice koja je planirana za 14. jul i 21. jul - navodi izvor blizak istrazi i dodaje kako se Blažić ponaša nakon divljaštva koje je počinio u pritvoru u Smederevu:

MONSTRUMU IZ MLADENOVCA ZABRANILI POSETE ZBOG PREBIJANJA CIMERA Uroš Blažić (21) snosi posledice zbog napada na drugog pritvorenika

Foto: Printscreen

 

- Pošto je u pitanju lakši prestup, vraćen je u pritvor među ostale zatvorenike. Smirio se i živ se ne čini. Od osionog mladića sada je samo senka. Ne pravi nikakve probleme i miran je kao bubica, za razliku od osionog ponašanja koje je bilo njegova karakteristika još otkako je uhapšen. Niti se kaje za zločin koji je počinio, niti je kod njega postojala bilo kakva empatija. Prvo veče kad je smešten u pritvor u Smederevu već je nasrnuo na cimera - tvrdi naš sagovornik.

Produžen pritvor Uroševom ocu

Uroševom ocu Radiši Blažiću produžen je pritvor za još mesec dana. Odlukom Višeg suda u Smederevu, njemu je po drugi put produžen pritvor zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. On je uhapšen pet dana nakon masakra, kada su prilikom pretresa objekata u kojima je živeo nađeni revolver kalibra 44 sa olučenom cevi, jedan pištolj kalibra 7,65 mm koji predstavlja poluautomatsko oružje, nekoliko stotina metaka različitog kalibra, 850 grama baruta, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.

 

Podsetimo, napad se dogodio 17. juna zbog čega je nastao pravi haos u pritvoru i organizovan je pojačan policijski nadzor pritvorenika.

- Blažić je nasrnuo na svog cimera posle kratke svađe. Izudarao ga je pesnicama po licu, zbog čega je mladić završio sa modricama. Međutim, tuča nije duga trajala, svega tridesetak sekundi, jer su ubrzo uleteli zatvorski čuvari i razdvojili ih. Čula se galama, a zatim i komešanje. Neki čak navode da su se njih dvojica sami smirili i pozvali stražu - navodi izvor blizak istrazi i dodaje gotovo tragikomičan uzrok njihove svađe:

- Uroš je nasrnuo na svog cimera, jer noću puno hrče i ne može da spava od njega. Srećom, cimer nije bio teško povređen. Udario mu je više šamara i nekoliko puta ga udario pesnicom u lice. Odmah je poslat kod zatvorskog lekara i konstatovane su mu lakše povrede, dok je Blažić prošao bez povreda - rekao je ranije izvor za Alo!.

Inače, lisice na ruke stavljene su i Uroševom ocu Radiši, kao i ujaku G. G., ali i bratu od ujaka zbog oružja.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading