pucnjava u somboru
Foto: Printscreen/RTS

Tinejdžer Z. V. (16) ranjen je u ponedeljak u 21 satu svojoj kući u Vršcu, kada ga je drug D. Ž. (18) pogodio hicem iz pištolja u glavu dok su se igrali.

Nesreća se dogodila, kako se sumnja, kada je ranjeni uzeo očev službeni pištolj, a njegov drug se igrao s tim oružjem i slučajno povukao oroz. Metak iz pištolja je pogodio zid, te je rikošetirajući pogodio tinejdžera u glavu.

- Sumnja se da stariji tinejdžer nije imao nameru da povredi druga, ali istraga je u toku. Navodno do nesreće je došlo kada je ranjeni u sobu doneo očevo službeno oružje. Otac mu je zaposlen u policiji i sa suprugom je otišao na odmor. Jedno vreme su se igrali, gledali oružje, a onda ga je stariji tinejdžer uzeo u ruke. Dok je tako glumatao i mlatarao pištoljem, najverovatnije ga je otkočio, repetirao i povukao oroz. Sreća u nesreći je to što zrno nije direktno pogodilo tinejdžera u glavu, već je u pitanju rikošet. Odmah po ranjavanju tinejdžer je prevezen u vršačku bolnicu, a odatle u Urgentni centar – rekao je izvor.

On je naveo da se ranjeni tinejdžer oseća dobro i da je na lekarskom posmatranju.

- Maloletnika je metak okrznuo po lobanji, koja je naprsla. Jeste reč o teškoj povredi, ali maloletnik nije životno ugrožen - dodao je naš sagovornik. 

Stariji tinejdžer je odmah uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. On bi danas trebalo da bude saslušan u tužilaštvu. Osim njega, trebalo bi da bude saslušan i njihov zajednički prijatelj koji je bio prisutan u trenutku tragedije.

- Izjavu će dati i otac ranjenog tinejdžera, koji u tom trenutku incidenta nije bio kod kuće. On se sumnjiči da nije pravilo obezbedio službeno oružje, pa će protiv njega biti podneta krivična prijava za krivično delo izazivanje opšte opasnosti - objašnjava izvor.

Sestra ranjenog: Znaš ko te čeka, ti si naš borac

Dok se ranjeni tinejdžer oporavlja, na društvenim mrežama oglasila se, kako se pretpostavlja, njegova sestra.

„Daće bog da izađeš, ti si naš borac najveći. Znaš ko te čeka i ko te voli najviše. Ljubi i voli tvoj Saki, hvala bogu, jak si, zajedno možemo“, napisala je devojčica.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading